vi sprayar ljus

spruta trädgård
Det är en lugn förmiddag, sol och nästan vindstilla. Vår tanke är ju att utveckla  homopatiska trädgårdspreparat. Vi startar i vår egen trädgård. Effekten av det preparat som ger ”ljus” upptäckte vi förra odlingssäsongen var fantastisk mot sniglar. Hur är det mot svampangrepp? Ros-rost? Misstänker att den är bra på att mota bort dessa sjukdomar som har med fukt och mörker att göra. Vi har en del problem i rosengården, så nu får vi se hur det går i år! Allt blir sprayat med vår homopatiska blandning.

spruta ljus
Vi är så vana att tänka BOMBER OCH GRANATER när vi har problem. Inte mist gäller det trädgården, vi klagar gärna på besprutning i lantbruken, men sanningen är, att de stora giftbombarna, det är panikslagna trädgårdsägare som vill utrota alla invasioner och allt ogräs i sitt trädgårdsland!!
Det  känns så spännande att utforska nya sätt att hantera problem  -med mildhet. Det gör verkligen något med ens hjärna, man får liksom tänka på ett nytt sätt när man vill ta in det naturvänliga som styrmedel, både i kropp och trädgård.

Inspiration till det här preparatet har vi fått genom biodynamikernas tankesätt.  Kvalite ljus hjälper odlingen att ge sötma och mognad, så inte bara rosorna fick sig en dusch idag – utan även alla de kommande odlingsbäddarna.

5 tankar om “vi sprayar ljus

 1. Så underbart att läsa detta 🙂 Vad sprayar ni med för homeopatiskt ämne? Skulle gärna vilja spraya mina odlingsbäddar också ♥

  • hej Sudha
   Har aldrig sett homeopatiska medel ute i handeln (det kanske finns redan), men insåg när jag med alvar satte igång med att lära mig göra homeopatiska preparat, att det även fungerar för växtlighet.
   homeopati är en metod där du enkelt förklarat ger väldig utspädd dos/ impuls av något. I det här fallet är det åkerfräken som är grundmaterialet.
   Min tanke är att framöver erbjuda olika homeopatiska preparat till försäljning. Jag är inte riktigt där, än.
   Men ett litet prov, kan jag nog ordna 🙂

 2. Hej!
  Vad coolt! Får jag komma till er sen och se hur det går? Missade ju trollsländorna förra året. Men detta året håller jag tummarna!

  Kram Annika Nelly

 3. Ping: Maria droppar | gangaochrurik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s