Om Oss

Ganga och Rurik.  Det är vi som skriver bloggen.
Vi startade den här bloggen för att vi  ville visa vår konst… och en hemsida kändes så himla överambitiöst! Insåg att en hemsida skulle få oss att  skriva urtråkiga texter – som vi inte skulle vilja läsa själv ens. Tänkte vi.
Bloggen är mer en färskvara och det känns inte så allvarlig.
Men det är så mycket mer än konsten, vi skriver om det som är för dagen. högt eller lågt.
Vi skriver det här tillsammans. Bilder och texter är sådant som föds mellan oss. Men det har blivit så att ”jag” oftast anspelar på Ganga, Rurik är Rurik. Vi har beslutat att skriva det så, för att det inte ska bli för rörigt när vi eventuellt möblerar om i våra texter.
Vill du veta mer om oss som  konstnärer, föreslår jag att du tittar in speciellt på våra respektive sidor  KONST om GangA, KONST om Rurik.

BILDERNA
Mycket bilder vill vi bjuda på!! Vet att många är rädda för det här med att lägga ut sina bilder offentligt. ”Dom kan ju bli stulna!” Vi har funderat mycket på det, men kommer egentligen inte fram till något som känns riktigt bra. Många av det  bilderna vi visar är  till salu. Vill du nå oss så har du kontaktuppgifter här nedan.

Ganga i ateljen

Många löser sin rädsla för kopiering med att lägga ut väldigt små, lågupplösta bilder, eller lägger in en stor ful ”vattenstämpel” i bilden. Det ser så tråkigt ut…
Så här säger vi:  -vi har upphovsrätt till bilderna här på bloggen. Vill du använda någon av våra bilder tex skriva ut eller använda på annat sätt, för eget bruk- gör det. Men skicka oss en slant som du tycker känns rimlig, för dig och för oss, hur mycket det är, kan du bestämma själv.
Om du vill använda våra bilder i ett mer allmänt eller för egen vinning – så är det en annan sak. Då vill vi att du tar kontakt med oss först, så vi får diskutera hur vi löser det.
Oftast gör vi så att vi lägger ut delar, detaljer av målning… de hela bilderna har vi här hemma…

Tigern på Tåkern

En sak till om BILDER! Om du är konstälskare, så vet du. En originalmålning är fantastiskt. Att stå inför en bild som någon har gjort, någon har lag sin tid och fokus på är en upplevelse. Där du ser penseldragen, ser arbetsprocessen. Det är inte bara en mental kick,  där är en verklig energi, eller kalla det medvetande. en bild i sig, en originalbild, alltså inte tryck, har en mätbar  subtil, inbyggd ”närvaro”. Även om du inte vet om det, så känner du av det.  att unna sig riktig konst är verkligen en investering i god energi!
Så kom, möt vår konst på riktigt!

OM VÅR BLOGG:
Vi skriver om det som är för dagen. Det som är aktuellt för oss. Så det där med konst är en av kakbitarna. Men det känns roligt att  kunna använda sina egna målade bilder till illustrationer i texterna. Så konst blir det, både när vi skriver om konsten eller om annat…eller så blir det foton från livet.Det blir Ruriks middag, eller något som jag tycker att jag/vi har en åsikt om, lite trädgårdstips, om healing och yoga.

röda nässlor

Ju mer vi har skrivit, desto mer har jag det roat oss. Kände att det fanns många kvaliteer med bloggen som vi gillar.  Håller kontakt med familj och vänner, kända och okända. Förmedlar vidare kunskap känns roligt. Att se att allt fler googlar in för att de söker svar på något är himla inspirerande.

Ganga och Rurik

VEM ÄR VI? VAR BOR VI?
Vi bor vid Tåkern, ute på landet. Om du står hemma hos oss när solen går upp i öster, så glittrar den i vattnet mellan Tåkerns vassruggar.  Någon mil bort mot söder ligger Hästholmen och Ödeshög, det ser man inte, man bara vet. I väster har vi Omberg, det känns tryggt att ha henne i ryggen. ”ofattbart” sa Rita, en av mina döttrar, ” mamma flyttar… då hamnar hon vid  OM-berg… ”  (aum,  är den grundläggande , helande ljudvibrationen som man använder vid meditation och yoga) vid Omberg vilar Vättern och Borghamn. Om man riktar sej mot norr så finns Vadstena  en mil bort. Nu är du i Östergötland.

Rurik har bott  här sedan slutet på 90-talet och är den som med omsorg anlagt trädgården.  Sen uppstod en massa kärlek mellan oss. Efter otaliga resor fram och tillbaka mellan Båstad och Tåkern så blev det både flytte för Ganga och giftermål.  Det var julen 2008.


kontaktuppgifter:

Åsby, Övertorp 208
592 93 Borghamn
Sweden
tel 0143 20317

mail; rurik.bladh(at)hotmail.com,    ganga.art(at)aol.se

Om du som läser vår blogg, vän eller okänd, vill lämna kommentar, så blir jag glad. första gången man lämnar kommentar så kan det verka omständigt. Det är för att i den här elektroniska världen finns det maskiner som letar upp tex bloggar och bombaderar den med mail. Så det är för att du ska bevisa att du är människa som du lämnar uppgifter – då får du, efter att du skrivit kommentaren, en förfrågan på din mail där du måste bekräfta att du skickat en kommentar. Så är det första gången, sen går det lätt, då är du betrodd av wordpress.

Vill du se ännu mer av våra bilder kan du alltid klicka på kategori Vår Konst. där hittar du om bilderna, tankarna och processerna.

 

17 tankar om “Om Oss

 1. Hej äntligen blev jag färdig att titta in till er, känns väldigt mysigt. Men jag förstår att allt inte är grönt och skönt. Det är tufft att kämpa mot byråkratin, hejja dej Anette. KRAM KRAMAR Anna. Rutigt & Randigt.

 2. OJ OJ OJ!!!!
  Vilken spännande resa du har gjort.Inte bara till Indien förstår jag.
  Du är lika vacker med eller utan hår.
  Stor Kram från Annette!

 3. Hej Anette! Skickar en liten hälsning från en kurskompis från Missbruksvårdarkursen. Kul att se dig! Ibland tänker jag tillbaka och då minns jag dig och flera av de andra. Kul att se att du verkar ha det bra! Sköt om dig!

 4. Hej på er!
  Vilken underbart inspirerande blogg! Den påminner mig om den tanke som grott i mig under senare år, att jag totalt glömt bort att ta hand om min andlighet och mitt hela väsen, även det fysiska.
  Tror jag började glömma bort det när jag fick min son för 12 år sedan och då samtidigt levde i ett förhållande som sakta tog död på mig. Det tog många år att i efterhand hitta skärvorna av mig och några saknas ännu.
  Nu lever jag lyckligt och i kärlek och jag vill börja fundera på hur jag ska hitta tillbaka till mitt inre liv.
  Tack för påminnelsen!

  Hälsar Malin -som liksom ni älskar att odla.
  (min man och jag jobbar också lite som ni, tätt ihop och med konstnärliga saker, ta gärna en titt på vår hemsida 🙂

 5. Guud va härlig energi på er blogg…….är inte så mycket för att läsa o utforska meeen eran bara ville bli utforskad!, Jag har det bra o är i sydvästra Portugal i vinter med….händer mycket o jag träffar nya vänner…..kommer att skaffa nått boende här,utöver fina Niruvan husbilen……älskar ljuset o den milda vintern, som har varit mer regnig än förra……en segelbåt här o jag kan göra Atlanten osäker i ren Kärleks galen Piratanda!!! Love u solkramar Sunglider Mattis……ps. ny cd på G!!!

  • Heeeeej Mattis!
   Tänk att du hittade hit?
   Vi gillar att du har det bra i Portugal. Hann du med sydAmerika??
   Snart är det dags att du vänder ”hemmåt” vi ses!
   Hälsningar från både Ganga o Rurik

 6. Hej på er!
  Nu har jag bokfört och redovisat momsen, pliktskyldigast… rensat lite bland högarna och hittat korten som jag fick från er under konstrundan i Vadstena. Har tänkt att jag skulle smsa Rurik för att säga att jag aldrig hann ner till Gränna och din utställning. Men vad gör väl det, nu kan jag ju följa eran blogg istället! Visst är det härligt att man fortfarande kan skörda grejer. Var ute en runda igår och fick ihop en hel del som jag kan hålla mig självförsörjande på här i storstan. För övrigt så har jag blivit kombucha-frälst, så gott men jag tycker komjölk är goa grejer också….
  Ha det bra! Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s