Maria droppar

växthuset
Nu blir det REKLAM. Eller rent skryt.
Vi har tre vindruvsstockar i växthuset. De är ganska stora alla tre så vi får mycket vindruvor.

vindruvor
Druvorna hänger tätt trots att jag glesar ganska kraftigt enligt konstens regler. Så här års sprider sig möglet… Det brukar vara en rätt stor del av skörden som helt enkelt blir slängd för att det är mögel i klasarna. Men inte i år.
Hälsan tiger still, så jag tänkte inte på det förrän i går. Jag bär glatt in den ena klasen efter den andra, alla lika fina. Men plötsligt kom jag ihåg att möglet brukar vara en självklar gäst när druvorna hänger så här länge…. Genast kommer ju tanken ”har vi gjort något annorlunda iår?”
Mariadropparna. Vårt homeopatiska ljus-preparat.

vindruvor, nära
I somras var jag så ivrig när jag vattnade i växthuset, att det blev för blött i bladverket. Det hann inte torka utan efter ett tag utvecklades nån slags mögel i bladen. Det var bara att sluta duscha upp i bladen och för att rädda det som såg ut som en blivande katastrof tog jag fram min lilla blomsterspruta med Mariadropparna och med några dagaras mellanrum  sprayade jag lätt.
Detta var i somras. Sen åkte Ganga till Indien och nu mer än två månader senare, avnjuter vi vindruvor utan mögel och ännu en sak…. de är sötare än någonsin. De har aldrig varit så goda.

Mariadropparna är helt giftfria. De är ett homeopatiskt trädgårdspreparat, gjort från örter,  som ökar växten och markens förmåga att ta upp ljus. Det ger motståndskraft mot sniglar, mögel och ger mognad, en fin smak åt det som växer.
Från november månad kommer vi att erbjuda det till försäljning ( tror vi, ska få ordning på flaskor o etiketter först)

Så här skrev vi i våras.

3 tankar om “Maria droppar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s