Hur går det i trädgårdslaboratoriet

Hibiscus
Sommar.  Det brukar betyda semester för våra krukväxter. De får flytta ut i växthuset. Hibiskusen ( heter Ella)  har med åren blivit stor och yvig. Känslig är hon också, får lätt ohyra, vita flygare. Så jag håller jämt ett öga på henne. Såpvatten brukar vara medicinen.

Men du som brukar läsa bloggen vet, att jag i år utforskar homeopati i trädgården.  Jag har börjat göra homeopatiska preparat och upptäckte att de fungerar ju även till våra gröna vänner. Så Ella, hibiscusen, har alltså inte fått någon vanlig näring alls, under hela vinterperioden, november till maj. Alla våra krukväxter har endast fått homeopatisk näring, utspätt ut i vatten som vi sprayat bladen med. Alla är superfina, många grönare än någonsin.

Ett angrepp med vita flygare blev stoppat med ett annat homeopat preparat. Det var ett ”generellt” preparat som gav ett meddelande, ett kommando ”larver bort”, ungefär. De där vita flygarna är ju bara larven en del av sitt liv, så jag fick spraya på, några dagar, men sen var de borta…..
trädgård, preparatflaskor
Jag har en ide om att jag i år testar, provar ut preparat och flaskor o etiketter. Men nästa år hoppas jag kunna sälja det här.
Homeopati har ett helt annat tänk än vad vi är vana vid. Så preparaten innehåller inte så mycket ämne (väldigt lite) utan mer information. Den kommunicerar.  Jag är fortfarande så förundrad över hur mjukt, men väldigt bestämt, den påverkar, både min egen kropp och hela trädgården.
En skön sak är, till skillnad mot såpvatten, som ju är en beprövad skonsam väg mot insektsangrepp…… att det aldrig kladdar igen i sprayflaskan. Vet inte hur många sprayflaskor som jag slängt för att de kladdat ihop i munstycket av såpan.

trädgårdskorgen
Eftersom nu hela trädgården har blivit vårt laboratorium. Så ser nu min trädgårdskorg ut så här. Sprayflaskorna från IKEA gillar jag bäst. De är inte så stora.  Så nu duschas det  för tillväxt , för att få bort objudna gäster och för allt vi kan komma på!
Som myrorna som jämt tycker att krukväxter är till för dom…. Så duschade jag krukan och områdena där jag såg dem. Nästa dag var där rätt många myror  ändå, sur, duschade jag igen, men efter några dagar så var det bara  någon ensam stackare som sprang omkring. Var var alla andra??

Helt giftfritt. kommunicerande. mitt intryck hitintills är att de löser upp angrepp lite annorlunda än när man förgiftar. Då ligger insekterna där sen med benen uppåt. Men här…. vad händer?  Jag tror de flyttar, eller bleknar bort, det tycker jag är ok.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s