Mumsig dag

Solen skiner och vi firar dagen med att öppna vår NAKENPUMPA, som legat och mognat sedan i höstas.


Fröna i den här pumpan är utan det hårda skal som vanligtvis finns på pumpafrön, de är nakna. Gröna, stora, färska är det ofattbart goda. Ganga försöker behärska sig och inte äta upp alla rakt av. Det går sådär.


Eftersom det är ett mumsigt inlägg vill vi visa dagens juice. Innan den blev juicad och rann ner i våra lyckliga magar, och blev till superenergi rakt ut i våra celler.


Sen fick vi balansera upp nyttigheten med lite tyngre grejer. Café con leche o mossarella med soltorkad tomat o chili. Dagen blir bara bättre o bättre. Och eftersom SOLEN lyser kunde vi som ljushungrande Svenskar lapa sol i uterummet.


Det blev en fortsättning på nakenpumpan. Man odlar den för fröna och den är inte speciellt tjock i köttet, men den blev till en alternativ ugnsform. En väldigt god böngryta där vi kunde skrapa lite extra pumpa från väggarna. Väldigt trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s