Konst-mums


Inte vardag vi är på Idrottssanläggningar, faktiskt aldrig. Så varför är vi på Halmstads Arena?


Lite extra förvånade blir vi när vi stiger in i denna ovana miljö och finner gigantisk offentlig konst! Magisk bild med korp…. Men nu var det inte för denna vi kom….


Vi stiger in i en alldeles egen värld av färg /konst och musik. Omslutna av impressionism tassar vi in i en stor hall. Samtida impressionistisk musik fyller hela salen från högtalarna


En timmas bild och musik föreställning. Lekande, storslaget är vi nu förflyttade in i deras värld. Massor med bilder från Impressionisternas giganter, hela bilder och detaljer. Ibland är någon del animerad. Vi följer deras färg-vånda-grubblerier-njutningar och glädje, där är texter, med citat, många kloka ord om konst, som finns parallellt med bilderna som visas.


Sen, helt behändigt, står där fullt med stafflin, bara att sätta igång att rita. Bara för barn? I så fall är väl Ganga barnslig.


Efter lunch tar vi oss till det lilla museet med den storslagna utsikten, en annan stad, men inte så långt från Halmstad – Teckningsmuseet i Laholm.


Verkligen ett litet men spännande museum, fint med så stramt bildutbud-och så storslaget i alla fall!!


Vi snurrar runt andas in bilderna och Ganga vill teckna! Vilken TUR, igen! Att man är barnslig! Även här finns staffli o pennor. Bara att sätta igång.


Det blir några snabba minuter med små barnen. Ingen säger något, bara sneglar lite när jag lämnar bilden o går.


Självporträtt, det känns nästan som jag smugit in o gjort nåt förbjudet( det är ju bara barn som tecknar!) .  Kul att få hålla lite tecknar-kondis idag, i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s