blommor in

kärra m plantor, invintring
Japp, så var det dags på allvar. Plantor in. Skottkärran rullar från växthuset. vårt uterum får fungera som sluss. Växthuset har väldigt fuktig luft, så det är en otrevlig omställning för växterna att vänja sig vid innelivet. Torrt och varm är nog ansträngande, de brukar protestera med en del gula blad.

Astrid-rosor
Men vi är välsignade med milt höstväder, inga minusgrader än och Astrid-rosorna blommar generöst. De  tycks trivas bra även när det är kyligare.

Ella-bHibiscus blommar

Vår stora hibiscus tillhör också dem som vägrar vinter. Nu ska vi blomma…. som galet -vilket är lite intressant, ur preparat synpunkt.

preparatflaskor
Vi håller på att prova ut homeopatiska preparat för vissa delar av växterna, så, Hibiscusen har blivit duschad med preparat för ”BLOM”. Vilket jag inte riktigt tyckte gav resultat….. jag tyckte länge till och med att den blommade mindre än vanligt. Men så plötsligt, nu på höstkanten fick den fart och har blommat som galet!

Hibiscus blom

Så vad kan jag lära av det här, står jag o funderar, som har fullt upp med att försöka göra de här preparaten både tillgängliga och förståliga. Antagligen att det är bra att spraya med god framförhållning, kanske redan säsongen innan! Dwt här handlar ju om att ge en ”impuls” att kommunicera.  Ska bli intressant att se hur den blommar nästa år. Vi lär oss hela tiden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s