Bästa Hälsokosten

TAck

Bästa Hälsokosten är TACKSAMHET.
Advent med sin höjdpunkt i Julhelgen betyder Mat-Mat-Mat.
Har du tänk på så många människor som är inblandade i allt det som du har på tallriken?? Tänk bara på potatisen i Janssons frestelse. Någon har vårdat sättpotatis i lådor hela vintern. kollat temperatur och sett hur de har haft det, noggrant tagit hand om för att sedan sätta det i jorden på våren.  Stora potatissättarmaskiner och traktorer plus alla de som arbetar i den vårliga snålblåsten med kalla fingrar.  Vem har tillverkat jordbruksmaskinerna? Vem har designat dom? Uppfinningarna som ligger bakom möjligheten att kunna tillverka maskinerna?? hur många människor är det – och hur långt tillbaks i tiden omfamnar en sådan kunskap.
det behövs drivmedel. Komplicerat att få fram.  Potatisen ska vattnas och ta hand om. Brunn  är borrad och pump som drar upp vattnet. Så otroligt många människor som är inkopplade bara på att göra bevattning möjlig.  Den ska köpas och hämtas, distribueras ut till affärer där någon lägger ut det så du kan köpa den…. hur många är inblandade bara i den där enda potatisen? Så mångas engagemang och hårda arbete.
när du tittar på din tallrik och ser….. då är du del av den stora familjen.  Och du har fått den bästa av hälsokostinjektioner. Insikten om hur vi alla är länkade.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s