Livsnjutning

Idag fyller far, pappa Gunvald, år. Mor och Far, de bor på släktgården och där har far med väldigt marginellt undantag bott hela livet. Han är till och med född här. Nu är Rurik ocg far och kollar VALNÖTSTRÄDET.


Där uppe i trädet mognar valnötter. De har själva planterat träden och  passat det noga. Nu ramlar det ner godsaker. Dom är många i år. Det är verkligen ett överflödets år.


De har ett ytterskal runt sig så det är minsann inte bara att plocka. Vi ser vår chans att hjälpa till och  befriar Gunvald från uppgiften och med skor och handskar sätter vi igång.


Man får helt enkelt trampa till och gnugga med foten.


Efter kommer Ganga och plockar dom. De är svarta och kletiga. Ganga gnuggar dom så det värsta kommer bort.Sen får de tvättas. Det svarta är väldigt envist och sätter sig på kläder och hud, så man behöver verkligen handskar.
Vädret är skönt. Rosa kväll med åskmuller i fjärran. Mysigt. Tiden går.


Vi snokar rätt på varenda valnöt och till sist kan vi stolt överräcka skörden. Far är född snabb, inte så ofta man hinner hjälpa till, faktiskt.  Men nu hann vi o far e glad.


Nästa dag synar vi trädgården. Far o mor e trädgårdsmästare, även om de nu är pensionärer. Fast takterna sitter i. Vi synar päron o äpplen. Men vi är också väldigt trädgårdsnyfikna så trädgården blir noggrant beundrad.


Mor Rosemarie tar det lite lugnare nuförtiden .  Vi sätter oss i solen. ”Nu blir det underhållning”


Gissa vad? Helt underbart och ett sant nöje. Vi sitter och kollar på livet runt de nedfallna päronen!


Amiralsfjärilar älskar päron.


Getingar älskar päron. Här är både vanliga getingar och bålgetingar -som inte bara gillar päron, de äter upp de mindre getingarna ibland. Vi har fullt upp med att följa alla draman.


Idag har käre far födelsedag. 82 år. Det är verkligen värt att gratulera. Så mycket positiv livskraft, o sann nyfikenhet för allt levande. Det hurrar vi för!


Hurra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s