Borås – staden som förvånar

skulptur, borås
Vi har fördomar. Mot Borås. Att det är en död håla, en fd stad.
Det var fel, alltihop. ryktet har nått oss om Skulpturbienal och flera konsthallar. Det är sant!!

väggmålning, borås
Inte nog med det. där är MASSOR av väggmålning. Spännande, olika och givande. Det är så mycket så vi vrider nästan huvudet ur led, för det finns än här och än där.

fashioncenter
Fashioncenter. Utställningar, inspiration och dörr i dörr med högskolan så man kan kika in (ser så kreativt ut)

konsttryck
Vi ser textiltryck av konstens giganter

Abecita
Vi tar oss till Abecita, ett textilföretag som försåg Sveriges kvinnor med piffiga underkläder och korsetter. Nu är det en stor konsthall på tre våningar. Mycketl itografi och foto-konst.

centrum-huset
Ber om ursäkt att jag inte skriver ut namn, var dålig på att dokumentera, men här är en favorit -fotograf och favorit-bild. En övergiven affär på landet….. med skylten ”CENTRUM” -kan det bli bättre, mitt hjärta svämar över och bestämde på stående fot, att OM vi flyttar och skaffar ett annat hus, så vill jag att det heter CENTRUM, kanske med tillägget VÄRLDENS – CENTRUM.

Rurik promenerar
Efter att ha utsatt Borås för FIK-testen, vilket de klarade långt över ribban: de kunde leverara till och med rawfood-kaka och smothies (då är man en högst levande stad!!)
Vandrade vi ut i Borås-stadens evighet på skulptur-safari. Så trevligt!!

min favorit
En bodhi i ån, en osynlig skulptur (som vibrerade) på en industritomt, stort, smått, förutsägbart och helt överrumplande. Väldigt givande med andra ord.

Mest överrumplande var det dock när vi kom till en skulptur med det ganska vanliga namnet ”Mor och Barn” det hela var väldigt konventionellt, men då ingrep Cosmos och gjorde ett lite skådespel av begreppet ”Mor och Barn”:
När vi närmade oss, så ramlade ett litet barn, bara två meter från skulpturen. Han slog sig och skrek förtvivlat. andra barn, men ingen vuxen, kom springande. alla bara tittade olyckligt och oroligt, så det var liksom bara helt självklart att Ganga satte sig ner med pojken och klappade om honom. Han visade var det gjorde ont och Ganga blåste försiktigt över hans öra -och så försvann det onda. Pojken torkade tårarna och alla slappnade av.
Magiskt.

utsökt
Härmed vet vi, Borås är en UTSÖKT stad att Besöka.
Gör det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s