Örn i trädgården

örn, målad
Rädda körsbären. Alla som har körsbärsträd känner till Starar. Ibland får man ingenting. Allt e puts väck, när man kommer ut en morgon. Men i år har de varit väldigt snälla, fåglarna. visst har de landat i storgrupp och tjattrande mumsat i sig, men generöst har de lämnat rätt mycket till även oss.

körsbär
De har lämnat så mycket att de har fått mogna i lugn och ro. Nu hänger de där, djupröda. Då ökar ha-begäret hos oss – nu vill vi ha bären själva. ”Vi skulle ju måla en stor ÖRN på en skiva och sticka upp i trädet” påminner Ganga.
Det tog inte många minuter så var Rurik redan inne i sin Snicken (där bara han hittar) och fått fram träskivor.

blivande örn, i trä
Storleken på skivorna gör ju lite formen på Örnen. Vingbredden skulle nog vara lite till, men det får duga.

Målad örn
Det här var ju kul. Ganga föser ut Rurik ur ateljen så hon får vara själv. så egoistisk kan man vara. Det är MYSIGT att måla.

örnen uppe
Rurik får göra slitjobbet i stället. Vi monterar Örn-pinnen på stegen.  Örnen gungar lite i vinden. Ser riktigt stiligt ut.

Trädgårdsörn
Om det inte var för att antagligen ALLA fåglar blir rädda – så hade vi nog gärna haft örnen upp alltid. Så mäktigt!! Känns som världens beskydd i trädgårdslandet. Men småfåglar gör ju också nytta när de flyger runt och äter insekter. Dom vill man ju inte skrämma för mycket.
Men hur gick det med Star-flocken?

stege i buske
Alltså, Ganga ser hur fåglarna flyger in, springer ut för att kolla vad som händer: De landar och är hur nöjda som helst!!
När jag går fram och kollar, så ser jag ju hur stegen har vält, blåsten blev väl för stark.Ingen örn i sikte.  Men inte ger man upp!!
Vi gör ett nytt försök!
Örn-skrämma

Ny placering på örn och stege.  Det dröjer inte länge, så kommer den stora Starflocken flygandes igen. Den seglar in för landning i trädgården…… och tvärsvänger bort till grannen! (Sorry, grannen)  Efter en stund gör flocken om samma manöver igen -likadant igen, de flyger bort!!
Heja Örnen!!

 

 

En tanke på “Örn i trädgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s