Invigningar

sill lunch i Ödeshög
Vad har vi gjort den sista tiden?? Vi har roat oss med invigningar. Kolla här, galleri OMKULTUR invigs och det är silllunch på torget i Ödeshög(vilken fantastik tradition, att äta tillsammans på toget, de startade med det 1983, alltså en mer än trettio år gammal tradition!) . Invigningarna  sammanföll  med Svenska flaggans dag, 6 juni, vilket gjorde allt extra festligt.

trummor i Ödeshög
Högtidligt värre, Ganga blev riktigt rörd. Trumpojkarna gick först och sen kom de föreningar och organisationer som jobbar mycket för bygden med sina fanor som de bär till samlingen på torget.
galleri Omkultur
Det var mycket som skulle invigas denna dag. Torget är omgjort och en ny skulptur mitt i rondelen ( gjord av Mattias Liljeqvist) –  vi hade vårt fokus på galleri OMKULTUR. Här blev det högtidligt med avklippta band och borttagning av brunpappen för fönstret.

Rurik, Gebbe, Kerstin
Så var det konstnärsmingel,  Här är Rurik med Gebbe Björkman och Kerstin Grönvall.

ballonger
och så släpptes det massor av gula och blå ballonger upp mot den fantastiska sommarhimlen. Riktigt festligt!

tjejVättern
Sen gick det bara någon dag ( vi hann bara ta några andetag) så kör vi till Vadstena -och möter hela Tjej Vättern. Om du inte vet det, så kan jag omtala, att runt Vättern –där cyklas det!! Speciellt i dessa tider!!

Tavla Prins Eugen
Så var vi på nästa invigning. Vi kände oss som en levande del av Vadstenas kulturliv när vi var inbjudna till vernissagen av Prins Eugens utställning på Vadstena Slott.

foto halmstackar från förr
Spännande, förutom prinsens tavlor var där foto. tex facinerande bilder på den tidens gigantiska halmberg

tröskning
Och Eugens bilder, man inser hans facinering av halmens gyllene färg, och himlens alla blå färger..

ganga på utställning
Prins Eugen hade alltså bostad och atelje här utanför Vadstena, i Örberga. Och han har målat massor av Vättern -Omberg -Örberga -åkrar -himlar.Ganga går o vinglar med glaset och njuter, fina bilder och  gratis dricka med vernissage-snittar

vernissage mat
Det var stilligt värre och vi fick fjäsk, hade beställt glutenfritt veganmat och de klarade de galant!

sång
Vadstena är en stad med resurser. Det blir nationalromantisk musik. Piano och sång av bästa klass, elever från Vadstena akademin.

klippa bandet
Så klipptes det obligatoriska blågula bandet, av kommunalfullmäktiges ordförande och Landshövdingen -och eftersom vi, Ganga och Rurik tycker, att allt i hela handlar om oss -är härmed  Ganga och Ruriks kultursommar invigd.
Som de Kung och Drottning vi är, i vårt eget kungarike åkte vi sedan nöjda hem . Nu pustar vi ut efter allt glam, vi stackars enstöringar har fått en dubbledos som räcker länge… nu får vi kulturera grönsaker ett tag framöver, det blir bra det.

2 tankar om “Invigningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s