Ganga favoriserar

tidig morgon
Om vi nu har varit i Stockholm en hel lång dag och gottat runt bland kulturen, så vill Ganga visa favoriterna.

Liljvalcs
Liljevalcs vårsalong var spännande.  första gången för både Ganga och Rurik. I år har de tillfälliga lokaler och vi fick fara höööööööögt upp till toppen (utsikt)

kö, Liljevalcs
Inte nog med det, det var KÖ!! hur ofta går man på utställning och det är kö? Det är alltså inte vernissage, utställningen har varit igång en vecka.
I kön hör vi hur några diskuterar vad de har köpt och vad de ska köpa ( så ska det låta. Faktiskt, ungefär en tredjedel av all konst var såld. Inte illa) Damen bredvid oss är utställare.
”Brukar du vara med på vårsalongen?” frågar Ganga. hon skrattar och svarar:”Vårsalongen är inget man brukar vara med på. Man söker och söker, o så kanske man kommer med, nån gång.” Nu var hon med och hennes fina skulpturer var sålda, det gillade vi.

virkade stenar
Alltså, nu visar jag alldeles för få -och kanske ”fel” bilder från Liljevalcs, det var mkt folk, svårt att riktigt fotografera. Men virkade stenar är väl kul!

skrutt-fåglar
skruttfåglar är ju också helt humor-älskande! Sedan fast allt där emellan, av fina skulpturer och makalöst måleri….. men. Det visar jag inte. för jag glömde fotografera (eller det var knöligt)

"ÅR" vackra bokstäver
Vi var på Nordiska Museet och tittade på allmogemåleri på möbler.
Vackra bokstäver….

skåps-ängel
Spännande skåps änglar o blommor o härliga former o färger…. men…

Nordiska museet
Så här stort är Nordiska Museet….. och utställningen var bara här……

IMG_1382
…i en av botten sektionerna.  vi tyckte inte vi blev tillräckligt mätta på intryck…. så vi beslöt ta oss vidare.
Till Nationalmuseet.

manglad
Bilder med klös o bilder med ös o bilder som visar på KONSTNÄREN.  Ganga fnissar, inte kul, men wao, så väl bilden förmedlar…… känslan…..

damsugning
Kul att det feministiska uttrycket och visioner om förändringar fick stort utrymme. Damsugning….

målning, Lena Cronqvist -spegling
Hat-kärlek, bild av Lena Cronqvist. konstnären tittar i en spegel och ser sin mamma. Ja, så är det ju gärna….  bilden är så så man ryser, men det är spännande!!

Rosa Bonheur avbildad med tjur
Det var mäktigt att se, flera bilder av kvinnor, som vrider sig inför den förminskande, lilla bilden som kvinnor antogs (antas?)  anta. titta här porträtt av Rosa Bonheur. Kortklippt (ej norm)
Hon målade inte vackra blommor o gulliga husdjur (norm) utan stora mäktiga djur på stora tavlor…..  vilken härlig bild…..

svin
Ja, det var några av Gangas favoriter. nöff nöff säger Svinet vid konstAkademin (NationalMuseets tillfälliga lokal -ja, de håller också på med ombyggnader)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s