Färgglad kroppslycka

klänning, fr Liljevalcs
Har aldrig varit på en utställning där det varit så många unga, o så många ”vackra” människor. Vi är på Liljevalcs och ser UTOPIAN BODIES.  Tre dagar kvar på utställningen och fullt med folk. Det är också ovanligt. Mode och kläder attraherar.  Det attraherade både Ganga och Rurik också.
Medalj till de som satt ihop utställningen för den var verkligen så bra, inspirerande och klarade balansgång mellan allvar och lek så himla bra.
Vi inser genast -att vi hade kunnat lägga hela dagen här. Nu blev det två intensiva timmar.

IMG_1234
Vi blir stimulerade med framtids ( framtiden är redan här!) -teknik. Vad sägs om 3-D utskrivna skor? Eller super rationaliserade framställningar där det inte finns en enda söm i plagget…. allt kommer ut som en vacker tub, som man bara klipper av, så har man sin dress.

tubdress, utan söm

Vi inser att det finns en framtid där man bara skickar in sina mått och sen görs kläderna enkelt med perfekt passning -även i industrin.

tok-skor
Tok-skor, fast säker är man ju inte när det är fashion…    Verkligen utstyrslar för alla känslolägen!

möss på huvudet
Det kanske är provocerande att lägga ut just de här bilderna, men så klart, det mest utstuderat konstiga vill Ganga fotografera…. så är det, ju.

näver
En informativ utställning, med framtiden som focus. Material, nya och spektakulära, men även spännande att se naturmaterial som näver, användas….

andas frisk luft
….vårt behov av frisk luft?

vilda kläder på Liljevalcs
…eller bara vilt?

väggdekor
Det var så skönt att gå omkring utan att behöva vara så där intellektuellt på spänn (som vi upplevde på Artipelag) o bara få frossa i former…. färger…. o känslor

rosa Rurik
-o så var den där gullige rosa mannen här med!
grytlappsmannen
Fast, gulligast var nog Grytlapps-mannen!!

Modet har varit svart i trettio år nu, så egentligen var vi lite förvånade över avsaknaden av svart. Men ämnet avhandlades: Inget ordagrann citat, men, Det lyftes fram hur västvärlden, sedan 1600-talet haft en  övertygelse, att allt som är av intellektuell vikt är svart eller vitt -och att dess djup kan mätas i nyanser av grått.
Kanske var curatorerna till utställningen också trötta på svart (som vi), för här dansade färgen.

Det gillade vi.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s