Konstresa till Stockholm

pappersrosor, Liljevalcs
Idag glider vi i från Östergötland och drar till Stockholm. Vi unnar oss en dag med bara KONST, är det tänkt. Vi får väl se hur det går…

tidig gryning
Tidig morgon. Vi tar buss från Vadstena och då är det utan pardon, bussen går 07.05, med eller utan oss.

Ganga åker buss
När dagen började, tänker vi, att vi ska hinna så himmla mycket. Men två mål var absoluta: Artipelag och Liljevalcs (vi hann inte mer).  Bussen kommer till T-centralen kl11 och efter en snabb lunch pusslar vi duktigt ihop vår resa ut till Artipelag som ligger på Värmdö, nära Gustavsberg.
Det tog ju en stund att ta sig dit…

Vid Artipelag
Arkipelag var en mäktig upplevelse med stora stolta proportioner, men att ta sig dig med allmänna kommunikationer!! Resan tog närmare 1,5 tim med buss o byten –enkel resa. ( tror där går båt på sommaren, det är säkert en hit, vackert o mysigt) men nästan tre timmar buss t o r, kändes ju lite klumpigt. MEN, vad gör man inte för konsten??

Svart tavla
En monokrom utställning. Jamen, hur gör man det? Vill se! Vill uppleva!

En färg för vart rum. Så det blir svart – vitt – rött – gult -blått – grönt.

 

rosa Rurik med röd tavla
Visst, mycket av de stora målningarna är mäktiga, breathtaking.  O Rurik ser så stilig ut i sin rosa tröja mot allt det röda.

gröna rummet
Men det kändes tomt. Vi fick liksom bara se, inte uppleva. För mycket huvud och intellekt, om vi får tycka. Sen skulle de göra det spännande med musik…. Jazz till blått, eteriskt till gult, tråkigt till grönt och vitt o svart minns jag inte ens. Kändes påtvingande och inte berikande.

Clorella-alger som färg. bild av Ilija Wyller
Sammanfattning av Arkipelag. Häftigt ställe. Glad att vi sett utställningen -fast den var torr. Lite gammalmodig, som att gå med händerna i fickan och bara ta in med ögonen (trots musiken) Tar bil nästa gång eller kollar om det går nån sommarfärja. Det blev alldeles för lång restid denna gång. Men…. Supervackert ställe. Antagligen värd en långsam heldag, med fika- middag och konst.
Rurik vandrar över Djurgårdsbron
Sen körde vi stenhård logistik och efter bussar och  en promenad över Djurgårdsbron ….. ser vart vi vill gå, nästa gång vi reser hit:

Nordiska Museet
Se nu hit alla bonads och allmogemålnings diggare!! Hela våren o sommaren har Nordiska Museet utställning om denna kulturskatt! Hurra! Vi ska hit –nästa gång… För nu är det UTOPISKA KROPPAR som gäller. Mot Liljevalcs!

upphängda kläder
Utställningen som hade allt! Nästan taskigt att se både Arkipelags ”Monokrom” på samma dag som Liljevalcs ” Utopian Bodies”.Den här utställningen finns bara tre dagar till. Sista dag är 7 februari, så skynda dig! Den är värd ett eget inlägg, så det blir det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s