Dreggla i skäggetorp

Granatäpple

Precis, så står det på vår göra-i-dag-lista; dreggla i Skäggetorp.  Vi är i Linköping och i området Skäggetorp bor många invandrare. därför är det extra roligt att handla här. Mycket att frossa i, fast vi har ju precis köpt upp oss i Helsingborg…. så vi äter mest med ögonen.

Rakt innanför dörrarna möts vi av ett hav av Granatäpple. Gillas.

Gröna tomater

Gröna tomater är väl kanske inte så vanligt över disk, men här finns det. Gröna äpple och gröna tomater innehåller cellföryngrande ämnen, så det borde vi nog lära oss tillaga mer…

Kastanjer

Stora fina kastanjer…. i massor. Jag sjunger! Tröttnar aldrig – antingen gillade i ugn eller skalade och som proteinmums i grönsaksgrytan.

Guava

titta här, Maria. guava!!! Rurik köpte inga i Helsingborg för vi har ju så mycket frukt hemma…… men mogen GUAVA!!! Det kan man ju inte vara utan. När man stoppar näsan nära en mogen guava fylls man med en doft så att man genast är förflyttad till Indien. Hela Indien luktar sådär! Den är svårlagrad och ser väldans oansenlig ut, denna frukt. Men skattas som medicin och äts högtidligt till maten av Indier.

mycket kryddor

Vi strosar vidare och måste nästan stanna och sjunga igen när vi kommer till kryddorna.  I Invandrar affärer är kryddburkarna alltid fyra gånger så stora….. fatta så god deras mat måste vara. här står vi och fantiserar om juvliga rätter och tittar på det ofattbart låga priset.

olivspannar

Äta oliver? Vaddå små burkar. Här är det spannar! Lärde oss i somras att oliver ska sköljas under rinnande vatten – så man får bort en del av sältan. Sen ska de läggas i en skål. ringla över fin olivolja och pudra med sumak… smakar poesi

Tack Ekin för tipset.

handla

Ja, det var ju inte så mycket som vi verkligen handlade, nöjet var att gå och titta, ja, vi har ju alla olika intressen. Men det var som att åka på lillsemester för en stund. Skäggetorp har fått en ny större affär med ett utbud som börjar kunna mäta sig med våra resor till Helsingborg och Malmö kvarteren. Här har vi fått dreggla över spännande varor från hela världen, en stund.

Salam Livs

Salam Livs, dit åker vi fler gånger, helt klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s