minnen

skördekorg, tomater -15
Titta! Äntligen!! Nu har våra tomatplator börjat att leverera på allvar. En korg full med minnen!!
Tror faktiskt inte att en enda av våra plantor kommer från frön vi har köpt.  Ja, kanske de små röda körsbärstomaterna.
Om det nu inte sådana där moderna tomatsorter, så är tomater ovanligt tacksamma att ta egna frön i från. Moderna sorter heter gärna F1 och trixade med så att de blir bara skräp om man tar frö från dem -och får förfärliga Monsanto med sin GMO som dom vill – så kommer det vara helt kört med att kunna samla fröer i framtiden.

Men i denna stund står vi här med en korg fyllt av poesi och reseminnen.

TOMATER I BLÅ SKÅL
Längs upp till vänster är den fantastiska tomater som var skivad och blandad med äkta Mossarellaost, en fantastisk lunch som jag och Rita åt i Milano. Jag tog några fröer i en servett och nu växer den här! Till höger är en tigertomat, fröer från en  handelsträdgård på Bjäre. tomaten i mitten som ser ut som ett knyte, kommer att bli ännu rödare när den mognar mer – en tomat som jag tiggde till mig, även den från Milano -en Michelinrestaurant – det var den enda tomatsort de ville ha på restaurangen och köpte den alltid på stadens torg. Nu växer den här! Den stora gula tomaten kommer oxå från Bjäre, liksom den lilla röda. Den mörk, närmast gamelrosa lilltomaten kommer från Menlösa växthus, hur god som helst.

Så lever minnena i vårt växthus och i våra gommar.  Nu är det Goda tider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s