Mullbärs Frossa

Svarta Mullbär
Nu får vi presentera våra Svarta Mullbär. De smakar väldigt olika,  de där Mullbärssorterna vi har, men en sak har de gemensamt i år – totalt överföd!! Nu har de Svarta bestämt sig för att ge järnet.  Så söta och saftiga!! Om jag blundar och äter….. så tänker jag på BJÖRNBÄR!

Rurik bland mullbär
Det är lättare att plocka mullbär ån Björnbär. Inget som stix eller rivs. Men lite trixiga är de – för de släpper taget väldigt lätt. Det är därför det ligger en väv på marken. Märkligt är det, att bären faktiskt har blivit större med åren, det begriper jag inte varför, men de blir allt lättare att plocka för att de är större.
Mullbärshand
De saftar sig väldigt lätt och när man plockat, så är man lätt klibbig. Men vad gör det. Vi plockar allt vad vi kan…. en näve i skålen, en näve i munnen….. allvarligt talat det här är så gott så det borde finnas mullbär i varje trädgård!!
Frukost
Vi äter allt vad vi orkar, rakt av. Men vad mer??  Det är mullbär hela dagen. På bilden är det frukost, men till middag blev det  Mullbärsplättar…..
recept kommer!!

 

2 tankar om “Mullbärs Frossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s