resan fortsätter…. Wanås

Wanås, gris
Har du varit i Wanås Skulpturpark??? My favorite!
Stor, Gammal slottspark/ skogsområde där skulpturer finns placerade. Allt får sin egen rymd. Allt blir till en upplevelse! Storslaget helt enkelt.
Wanås-grisen
Det är konst för alla sinnen.  Vi kom dit sent, Tack att ni har öppet fast ni har stängt. Jag Swishade inträdet efteråt, helt enkelt.

Mardröm
Inget konstverk är den andre lik – här är det en gestaltad mardröm. en märklig upplevelse att gå runt i -i skymningen, medan ett annat konstverk -ett ljudkonstverk började höras. ”Mamma?!” ropade en tonnårsgrabb ur skogen. ”mamma!” hörde vi efter ett tag en annan yngling ropa. Ropen efter mamma höll på, olika personer ropade och jag var på väg att börja leta efter mamman, innan vi förstod……
Det var en stark upplevelse.

huset, Wanås
Så himla bra natur och skulptur samverkar. Inte tråkigt en sekund!

wanås, slottet
Wanås Gods har gamla anor. det ligger i Snapphanebyggd. Så hur ädelt och vitt det än är så har här också hänt saker. Bredvid en gigantisk EK som är en upplevelse i sig – där man avrättat Snapphanar och haft krigsråd, där bredvid reser sig….

Wanås, Stigma
….STIGMA. En blodröd vägg. All mänsklig smärta, allt hat, all grymhet, alla krig alla…..

Wanås bord
Ett hus utan väggar, träden, tiden, naturen, växer upp genom  bord och stolar….vackert

Wanås, träd
Men det är mycket det här som är charmen, att naturen får vara så närvarande och medskapa. Naturen lyfts fram och man blir kär i träden och skogen.

Wanås , gult
Ibland subtilt kittlande och ibland blir man bara helt ställd! Vad säger man då man ställs inför en enorm GRÅMUSSLA, mitt i skogen???

Wanås gråmussla
Det är ju helt galet med denna stora betongklump mitt i skogen! Den har etsat sig in i mitt inre, stor klumpig, grå och tyst evig på nåt sätt.

detalj blåmussla
Wanås är MAGI.
Xtra heder åt Wanås som förutom stora konsthallar (som var stängda då vi var där) även är jordbruk, som Skånes största producent av Eko-mjölk och kravodlat. Det värmer att få inse det.
Tack Wanås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s