Shamanchoklad

Siri
Siri är magiker med pennan i hand (det är hennes egna klistermärke hon har framför sina ögon). Annars känner vi henne mest som en person med båda fötterna på jorden.  Så roligt att hon är här några dagar!
I sin väska tar hon upp en massa spännande saker från sin resa i mellanamerika, El Salvador och Guatemala, bla en bit choklad…..

choklad
För tydlighetens skull vill jag säga, att nu är det choklad vi skriver om, ingenting annat. Så läs inte in mer än vad det är! Men det är en bit choklad med historia. Där ute i djungeln bor en  man som kallades för Choklad Shamanen, som bjöd på en ceremoni där en kopp choklad ingick. en stund av frid och helande. Det var en äldre amerikans man, en gammal hippie, skulle jag säga, snäll och klok.  Han hade lagt ner tid och energi på att hitta den rätta sorten eller kombinationen av kakao som passade till en healing-ceremoni.
Kanske skulle man kunna jämföra det med vad man i Japan har sin teceremoni till?

vispa choklad
Det var  rå, lite torr choklad som Siri hackade, och vispade ner i den varma sojamjölken. Inget annat. Vi satte fram både chili, kanel och kardemumma i fall man vill  krydda till det.

glas m shamanchoklad
Sen satt vi där högtidligt och sippade denna choklad. Den anses öppna Hjärtat, och göra en mer andligt uppmärksam, närvarande och det kan stämma. Vi har väl sällan njutit så av en kopp choklad. På botten bildades som en grynig massa som vi åt med sked, lite god-beskt.
vilket trevligt sätt att tillbringa skymningen, med en kopp magisk choklad. Leende sitter vi där och känner närvaron av en Shaman och den varma djunglen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s