smak-krummelurer

svamp
Vi är lite trädgårdslata iår – vilken tur att naturen är överflödande i sig själv.  Lyxigt att kunna plocka champinjoner, vårmusseroner och sparris från trädgården.
Men det där med att krydda svamp…. salt och peppar säger min hjärna, av gammal vana. Men vad händer när Rurik, som egentligen inte har ätit svamp i hela sitt liv – förrän nu. Vad kryddar han med, han som inte ”vet” utan hittar på?

svamp o sparris
Sparrisen och svampen gosar omkring i pannan. Ni skulle känna doften!  ”lite svart salt, ja, kanske peppar, lite SYRA! Hur får jag det? Aha torkad Mango-pulver.
Den enda såsen som är, kommer från svampen som har svettats, sen är det mangopulver, lite peppar o svart salt  – så himla GOTT!
En annan krydda som är förvånandsvärt god till svamp, det ska man inte missa. det är KARDEMUMMA.

salvia, sage
Salvia är nåt som också  växer i överflöd. I växthuset breder den ut sig enormt. I mitt gamla fega liv…. innan jag upplevde Turkiets smaker, så använde jag bara salvia, torkad ( sådär 1/3 blad) att smula i majonäs, eller ett blad i ett örtte (annars blir det ju för starkt)
Ja, nu skrattar jag mest hur feg jag har varit för salvia. Men sedan jag fått dricka salviate i Turikiet har jag fått inse -salvia ska man köra hårt med!! Det är jätte gott med te på salvia -tryck ner hela kvisten i kannan! ( det är bra för huvudet, klarar tankarna)

stekt salvia
nåt annat som är gott är stekta salviablad. Generöst med fett, ska bli lite friterat-känsla och sen salta. Tunt och krispigt, jättegott till maten eller bara som lite snacks.
Idag blev det salvia i teet och stekt salvia till frukosten. Helt rätt.

En tanke på “smak-krummelurer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s