våra vilda Champinjoner

Champinjon upp
Tänk att komma ut i växthuset och se det här. Så otroligt vackert, magiskt och humoristiskt.  Fattar fortfarande inte riktigt det här med att vi blir serverade stora, smakliga generösa champinjoner direkt från växthuset.  Den vackra varelsen har växt från djupet och sträckt sig uppåt – kolla vilken hög av jord den lyfter upp på sin hatt! Man förstår att den har haft en lång väg upp till ytan.

stora champijoner
Dagens skörd. Hur skapar man förutsättningar för champinjoner? Det finns säkert bra instruktioner för det. Men en bra grund, det vet vi, är hästgödsel! Champinjoner och hästbajs har nån slags kärleksförbindelse. vi har gödslat med hästgödsel sådär tre -fyra år nu både på friland och i trädgård, och champinjonerna började dyka upp i höstas. Fast bara i växthuset vad vi vet.

Tack så mycket. godare än Gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s