väga maten??

mat, räkna
Ursäkta mig, men det här är nåt helt nytt, både i mitt och i Ruriks liv….. banta?
Visserligen har jag ätit mig tunn förr, då jag var frukterian, men då var den smala linjen bara en biprodukt så att säga (även om familjen höllt på att gå upp i limningen då de trodde jag blivit anorektisk) Att leva på frukt är en Yogi-teknik, men det höll inte i långa loppet, jag blev för tunn och kall.

Nej, nu gäller det bullen på magen och det har vi struntat i,fram tills nu. Tjockisarna i byn har nämligen varit grannarna, dom har varit så tjocka att dom vaggat fram när de går  – men nu har de  blivit smala med 5:2 – och kvar står vi…. vi som lever så hälsosamt, äter rätt o allt. där står vi med våra bulle-magar -som det inte ens finns några bullar i -bara vegetarisk hälsokost ( o fikon o choklad). nu e det vi som e tjockas – o hur kul e det!!

mat, våg
Nu har vi kört 5:2 några gånger och börjar få fart på det, nu har vi till och med köpt en bättre våg! Allt vägs och räknas ut vad det blir i kalorier. Sen är det 500 kalorier till mig och 600 till Rurik. Inte så mycket kan jag tala om. Man får minsann trixa, för att få ihop det.
Lite sött, det är ju kalorier vi räknar, men plötsligt kallade vi det poänger och nu är det pengar….  så i min fantasi är det som jag börjar dagen med 500 pengar, sen ”handlar jag mat för det under dagen, till pengarna är slut….. då får man leva på enkelt te ( men det går bra)
Så lever vi så, två dagar i veckan.  De andra dagarna äter vi choklad igen (hehe)

mat, skärbräda
All mat blir upplagt, noggrant och hopräknat innan det ätes. Jag höll på att få spel första gången vi gjorde det. Jag är ju en hungrig typ och vill kasta allt i mig, med en gång. Trodde väl att jag skulle få blodsockerfall och svimma…   Nu med facit i hand kan jag till och med märka att blodsockret är något lågt -men lugnt, det är skönt. Och jag mår väldigt bra, speciellt dagen efter.
Människokroppen är nog inte riktigt gjord för att leva mitt på kalasbordet, dag ut o in, så det är nog bra att vara stram ibland.

mat, middag
Jag tycker mycket om råkost och tycker det är lite kick att få upp det på middagstallriken. Vackra färger blir det också. Skulle kunna tänka mig att byta ut ris och potatis mot råkost var enda dag.
Rurik vill gärna laga till det lite, så det blir ett mitt i mellan. idag blev det Råkost med fräst broccoli och sås på kvarg. Gott- gott

2 tankar om “väga maten??

  1. Den 10 april kan vi fira ”Bullen i bullens dag ” ..en helskånsk företeelse tror jag..
    Men innan dess är vi alla smala som våra grannar, hihi ! Och äter bara gröna bullar
    Kramar
    Lilian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s