Hos Frissan

gäsp
Gäsp. Godmorgon, detta är Nya Looken!! morgonrufs. Så hädanefter har ni inte en chans att hålla reda på om jag är nyvaknad eller mitt bästa jag ( som om det skulle vara nån skillnad?)

Ganga m lockar
Igår satt jag i stolen hos en frissa som lyckades med det omöjliga -hitta lockar i mitt hår!!

hårtuss
Efter tt vi pratat ihop oss om arbetsprocessen sa Jenny, ”Jaha då klipper vi till” så tog hon en tag om håret där bak och -klippte till. sen la hon tussen med en portion humor på bänken framför mig. Efter att ha varit med om att raka av allt hår på huvudet, så känner jag att det finns ingen frisyrsrädsla, och Jenny e trygg men lekfull.

mitt i Frissan
Jenny har haft salong på Söder i Stockholm o klippt punkare o annat skoj folk, nu livar hon upp Skänninge. Jag fick tips om henne för ett år sen…. så snabb e jag med att gå till frissan….
Men jag var inte beredd på helhetsintrycket.

salongen

 

Vi har fullt upp med att titta åt alla håll, så vi inte missar nåt!

dricksvatten

Vart tog alla dricksvattens kranar vägen -som inte kräver några plastmuggar? Här finns en.

inredning
Naturligtvis är det rätt stil på möblerna!

ljudanläggning

hon lägger på en skön femtiotalslåt på skivspelaren, sen klipper vi.
Jag sitter med ett leende, uppfylld av helheten. Den sköna inredningen och av Jenny som person.  En stråle av okomplicerad människokärlek och proffsig frissa. när jag går kommer en äldre dam med tunt hår in. hon är bekymrad över håret som blir allt tunnare. Jenny lyssnar, ringar in problemet med rätt frågor och ger kloka svar.
Sällan man möter människor som är så närvarande.  En frissa får nog möta mycket av livet. Man ska vara fin  till fest men håret avslöjar ju också mycket av vad man som person går igenom.  Det är mognad att kunna möta upp till det.

Frissskylt
Salong Mothår var ett äventyr, värt att ta sig till Skänninge för. håller måttet ända ut i frisörsskylten. Det blir nog fler klippningar för min del.
tack Kristina för tipset.

2 tankar om “Hos Frissan

  1. Tack själva för en svängig stund till vinyl country skivan, hoppas frisyren blev galet ok eller helt fel 😉 då du minns mig när du drar dig mot min del av storstaden 😀 .Det var så roligt att träffa dig och din andre hälft. Dyk gärna förbi då ni känner för en god kopp te och vända vinylplattor om håret inte vuxit färdigt för klippning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s