sockerTIGERN

inre Tiger
En TIGER, känner man igen på spåren. Något som rispar oss med sina klor, inuti oss…. som morrar hotfullt i tystnaden…

Din Kropp har sina spår, liksom våra handlingar. Väldigt många av våra sjukdomar och små lyten är egentligen speglingar av vårt inre. Jag kallar det för en TIGER.
Louise Hay, var bland de första att lyfta fram det här, hur de skador vi har i kroppen, berättar något för oss. Har du inte läst hennes bok: ”Du kan hela ditt liv” så rekommenderar jag den. För, är man inte van att se  skador och sjukdomar som speglingar, så kanske det verkar konstigt, men det är egentligen ganska självklart. Det gäller bara att man tittar på sig själv, och andra…. utan att döma! Det krävs massor med kärlek när man öppnar den här dörren till sitt inre.

ont i foten
Vissa saker är lättare att tyda, ont i halsen och hosta är det lätt att tänka att det är något man behöver säga. Onda axlar att man tar på sig för mycket ansvar. Så vad finns det att säga om en fot som gör ont? -kanske något som hindrar en från att gå framåt? Det är alltid viktigt att komma ihåg att det finns många sanningar på samma gång, titta med öppet sinne.
TEx kan man fundera på vilken sida av kroppen man har problemet på…. höger eller vänster?

kroppen

Vad skulle det göra för skillnad? Man brukar säga att höger sida står för den ”manliga” el mer pappaenergi. Den vänstra sidan är mer det feminina el mammaenergi.
Så om vi tittar på den där foten igen. Om det är högerfot som är problem, så kan det vara något som har att göra med ens  relation till pappa -eller ens egen maskulina kraft.
Jaha, och vad har det här med en TIGER att göra??
Att något oklart från det förflutna blir till ett obehag i din nuvarande kropp.
Något som begränsar hur du upplever dig själv, eller världen.
Men det behöver inte vara något fysiskt.  Det kan vara en känsla…

i strålkastaren
Tex att man måste vara i centrum hela tiden. Vad kan det vara för tiger? Ett obehag av att ”man inte finns” om inte alla tittar på mig hela tiden. en sådan tiger kan ha vaknat tex genom att man inte var sedd som liten (eller vid nåt spec tillfälle som gett starkt intryck) kanske var man bara sedd när man var extremt roligt och clownade?
Bakom många av våra ”måste ha” finns det en tiger.
Måste….. köpa nya kläder …ny bil …..måste prata …..måste äta …titta tv…måste ta ett glas vin …röka  …äta godis

godissug

…inte köpa godis när man är o handlar?

Vi tror vi ”måste” för när vi sysselsätter oss med det, så upplever vi inte den där inre oron. Oftare än vi tror är det en tiger bakom våra sug, alla våra ”behov”.
Tigern är något som vi inte vill vara i kontakt med. Det är viktigt att förstå det.
Det kan tyckas att det är så oskyldigt med det där godiset eller vinglaset, men om man försöker låta bli att ta det…. så ser man storleken på tigern, och man förstår hur mycket det styr ens liv.
Socker är så hemskt, eftersom vi präglar våra barn, redan som små, att trösta sig, dämpa känslor med godis. Det är en djup prägling vi ger. Den är väldigt effektiv, eftersom socker stimulerar hjärnan och den har någon alldeles speciell koppling till kärlek. Jag misstänker att zonen i hjärnan för villkorslös kärlek och socker, att det är zoner som överlappar varandra. De blandas väldigt lätt ihop.
Så sitter vi där med vår påse med godis och ”slipper” känna oss ensamma.

drömmen om ett barn

Många av våra stora tigrar är väldigt gamla, har varit med enda från början. Tro det eller ej. Du skapades redan när mamma och pappa började fantisera om dig, längta efter dig. Om de inte längtade efter dig, är även det en prägling. Det är inget dömande i det här, men man kan behöva se det , för att förstå vad det är för tigrar som klöser där inne i sitt inre.
Sen präglas vi mycket genom att vi som foster är så transparenta och mottagliga när vi ligger i magen. Mammas glädje, oro, sorg och stress blir även vår. Det är bara känslor, men det blir även våra. Kanske har vi en ”oro-för-pengar” klösande tiger som blev till, för att det var svårt med ekonomin innan vi var födda. Du fortsätter att bära oron….
Förlossningen skapar massor av präglingar. både präglingar som hjälper eller håller dig tillbaka.  En bra förlossning skapar en prägling av att ”det-här-klarar-jag-bra” som kan spegla det mesta som sen sker i livet.
därför är det viktigt att ett barn får känna sig välkommen när den föds. Inte en tanke av tveksamhet får finnas när ett barn föds. för barn är mystiker, de VET om någon tänker, att det är fult med rött hår, eller att ”jäklar, det blev inte en kille”.

regnmolnet

Min mor har ett uttryck för det här. hon brukar irriterat säga när någon är ologiskt besvärliga, att de blev fel-vaggade, när de var barn.
Men det är så, det finns ingen logik. Alla kan var hur kärleksfulla som helst…. men där inne ruvar ändå en oro ”dom tycker inte om mig”.  hur framgångsrik man än blir -så river något där inne; ”jag duger inte” ”det är inte nog”.  Ofta hindrar det här personen från att bli framgångsrik över huvud taget.
Även om tjugo personer talar om för den som har en sådan klösande tiger inom sig, att det han gjort är fantastiskt -så räcker det med att en enda person antyder något litet…… så känner han sig helt värdelös.

Lösning på problemet??

jagad av en tiger
Lär dig att bli vän med tigern. Sluta spring! för det är det vi gör. en känsla gnager inom oss -vi vill inte veta av det! Vi vill ju bara känna trevliga saker! Så vi springer för livet.

Vi sysselsätter oss och vi försöker göra om oss själva, men det enda vi gör är att vi flyr.
Så fort vi stannar, så fort något påminner oss om….. så vaknar tigern igen, full av kraft….. och vi springer, igen!

Sluta spring. du behöver inte gräva i din barndom, du behöver inte hitta några syndabockar. Men du behöver möta KÄNSLAN. Du behöver möta hela dig. Det är inte farligt. Det bara känns lite konstigt, när man upptäcker att man gråter en gråt -som kanske är 30 år gammal, eller ännu äldre! Sätt på en sorglig film och gråt på! Slå på kuddar! Håll om dig själv!

allt….
Men gräv inte ner dig i det förflutna. Leta inte svar som inte kommer till dig. för vi är så otroligt mycket. Du är inte bara din egen historia, du är dina föräldrars, alla dina förfäders, landet och jordens historia. allt bär du med dig. Även impulser från andra dimensioner och tidigare liv… Det är inte möjligt att vi ska kunna sortera ut och förstå allt det här. Men, spring inte ifrån det som kommer till dig. Sluta vara en springare.

Prana Kriya

Lär dig att meditera. Det är faktiskt magiskt, för man tror inte att något händer. Men det gör det.
en vanlig kommentar är ”Jag mår så bra nu för tiden, jag vet inte varför, -så jag vet inte om det är för att jag mediterar” många förstår inte vad det gör med dom, men man mår bra. Att meditera är att öva sig i att acceptera -det är motsatsen till att springa.

Ta emot Oneness Blessings och be om healing när man möter det svåra.

En enkel men mycket bra meditation är Pana Kriya, en andningsmeditation. Att ge sig en VANA, att varje dag (varje dag) sitta i 10 minuter med slutna ögon och focusera på sin andning istället för att gallopera iväg med sina tankar – kan öppna dörrar till en ny betydligt fridfullare värld.
Jag ska lära dig PanaKriya i ett kommande inlägg. Men vill du starta det nya livet redan nu, så sitt stilla, blunda och upplev din andning. ge det tio minuter. du tycker kankse att ingenting händer…… att dina tankar pladdrar på som vanligt???
Låt dom pladdra på, men upplev din andning i alla fall. sitt de där tio minuterna. Efteråt, märker du skillnaden. En subtil nyans av frid bosätter sig i ditt hjärta.

Med Kärlek

2 tankar om “sockerTIGERN

  1. Ping: Andas…. Pana Kriya, en god vana | gangaochrurik

  2. Ping: FIA | gangaochrurik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s