linblommor och Spegling

linblom

Titta,titta, titta!! Östergötland förvandlas till ett blått inlandshav! Linet har börjat att blomma, sina små blå ögon vänder de mot solen. Tillitsfullt.
Spännande känsla att åka genom landskapet och ha upplevelsen av vattenspeglingar omkring sig.
Vatten har ju sällan en färg i sig. Att vi tycker att vatten är blått är för att himlen reflekteras… vattnet  speglar bara det som finns där.

vattenspegel

Vattnet speglar det som finns där.  Spännande att tänka sig att även livet är så. Det som finns inom mig speglas i det yttre. Det är därför som relationer är så spännande.
Ofta har vi någon som vi retar oss på. Varför?
Haha, ja det är lätt att säga att det beror på vissa egenskaper hos den andre… men se, riktigt så enkel är det inte. Där finns en spegling. Personen finns där för att spegla något inom dig. Det är därför som man säger att det är en ovänner som är ens största gåva! Fast det är smärtsamt värre att ta in.
Men prova det här: Du är arg på en person. den har helt enkelt varit dum, enligt ditt sätt att se.  Tänk dig att den här personen står framför dig, och säg nu till henne/ honom vad han/hon gör för fel. Vad han/ hon ska ändra på  i sitt beteende eller tänk. Var tydlig och klar.
Det kan vara bra att till och med skriva ner det. Var riktigt tydlig, håll inte igen. (det här är inget som du ska presentera för personen ifråga, så ös på!)

Vänd dig nu mot dig själv. Säg allt en gång till… till dig själv. Lyssna noga. Behövde du höra detta? Var det ett råd som är dig till hjälp? Är det så här du beter dig mot andra?… eller mot dig själv?
Var ärlig. Se dig med kärlek. Ömhet. Stilla dig. Acceptera det som finns att acceptera.

vattenspegel, hand

Livet är magi.
Men ibland är livet väldigt mycket, alldeles för jobbigt. Om allt brusar inom dig, om relationerna till andra medmänniskor bara är för mycket, så finns ett superknep till. Det är så bra att man glömmer bort det. Stanna i kroppen!
När det blir jobbigt så galloperar tankarna. Det blir till spänningar i kroppen. Det kan göra dig sjuk.

Sätt dig, eller lägg dig ner. Blunda. Sätt på lugn stillsamt musik på låg volym om tystnaden är jobbig.
Stanna sen kvar i kroppen och följ din kropp. Var med din uppmärksamhet i kroppen där du känner något…. tex att det gör ont, kliar, bränner, ömmar….. håll kvar uppmärksamheten tills känslan släpper eller att någon annan punkt tar överhanden. Du kan hålla på länge. antagligen märker du, att om du håller på ett tag, så upplöses all din stress, bit för bit.
Är du katastrof-uppjagad så kan det vara bra att för en stund lägga sin uppmärksamhet innuti handflatorna eller under fotsulorna.

lila vatten

Försök inte ändra på dig, det räcker att du är där, ser, upplever.
Jag lovar, du har, ändrat din spegelbild, bara genom att se den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s