rapport från kvällen med de många Eldarna

Det handlar inte bara om flygövningar över Vättern det är även flera stora utländska gruvbolag som vill starta utvinning i området runt sjön. Smutsig hantering som förgiftar miljön – och pengar som flyr landet….  Det gör oss upprörda. All hantering av Moder Natur tycks bli allt större och brutalare. Igår kväll  ville vi visa att det är som en krigszon vi lever i. Vårdkasar  tändes och kyrkklockor  ringde, runt Vättern.

Tom. himlen brann när vi åkte upp till Omberg. Det blåste. Det kändes som även Naturens Andar ville visa sin oro.  En grupp människor med Hjärtat i det Shamanska samlades vi Stockelyckehamn. Det är Ana Danielsson och Karin Langhard som kallat oss. Vi kom alla med våra trummor….

Trumcirkel, Stockelycke

Ana och Karin förde oss vant in i trummandet. Trumman är som Shamanens  förlängda Hjärta. I en en tät synkroniserad  rytm trummade vi. Länge. Vi försvann, blev ett, blev naturen, vinden, mörkret och elden.

Trumcirkel, Stockelycke, Omberg

Det finns en grupp som samlas regelbundet, här i området, om jag förstått rätt, och trummar. Eftersom min kropp inte orkar göra allt som jag skulle vilja, så är det något jag valt bort. Jag är inte van att trumma i grupp så det här är en underbar upplevelse. vi både är varandra väldigt nära och samtlidgt finns vi knappt alls – bara trumljudet.
Så sjunger och trummar vi en del. Jag har skrivit om det förr – men jag säger det igen: man ska inte underskatta sådana här ritualer. Jag var med när vi hade meditationer på Hallandsåsen då det borrades där (dom håller väl på än? efter 20 år?)  Det skedde märkliga ”sammanträffanden” när borrningarna kollapsade efter att vi haft möten… Något förändras när man riktar sin uppmärksamhet…
Speciellt om man har eld eller rökelse med sig. Eld och rök för budskap genom dimensionerna.

Sen kom Rurik. Han hade varit bland dem som samlats uppe på Hjässan. Högsta punkten på Berget. Där hade de sett hur eldarna tändes, många hade de räknat in… Hästholmen närmast men även Visingsö, Stora Lund, Hjo på andra sidan liksom Karlsborg. Ända bort till Motala kunde de se hur det brann.
Det fortsatte att blåsa, det var sent. Några satt kvar med te och macka. vi for hem med sången om OMMA sjungandes inom oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s