Vårgrönt

Skål för våren! Vi är så glada att det spirar grönt i trädgården! Äntligen! Nu ökar vi vår gröna dos. Från första målet till att inta de två första målen med smothie och frukt.

Vi vill få i oss mer klorofyll, mer prana och mer allt. Den här buketten är dagens grönplock från trädgården. MEN det måste verkligen vara gott, bara gröna blad blir ju bara en besk gröt-hua! Nej, börjande frukten, säkra kort: apelsin äpple banan. Är bananen grön och ekologisk, så åker den ner i mixern med skal och allt ( många nyttigheter) plus vatten, Lite citron brukar pigga upp. Sen är det bara att köra på och fylla på så mycket som smakat ok. Här är gröna tips från vår trädgård:

Citronmelissen tycks trivas och har planterat sig till och med utanför dörren. Bra att mixa med. Men inte bara citronmeliss, då blir det lätt att det smakar typ tvåligt.

Kanske otippat, men kärleksört är bra och kommer tidigt på våren, tjocka krispiga blad.

Titta här! Rankspenat, en flerårig, tidig vän. Massor med generösa toppar att plocka. Senare under säsong slingrar den sig hög och stor.

Klassikern no 1. Nästlar sig in överallt! Så närings-fulländad!! Plocka och ÄT! Men glöm inte sax och handskar. Allt stixigt blir neutraliserat i mixern.

Maskrosen är visserligen besk men kör på! Stärker levern och många egenskaper som stödjer kroppen.

Mild generös och fin, Hundkäx, men ha koll på att det verkligen är hundkäx och inte vildmorot ( som är giftig) . Hundkäx har en mycket tydlig skåra i stjälken, kan du toppa ner nageln i skåran på skaftet på bladet -då kan du bara plocka på!

Gott Grönt på Dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s