Förkylnings tips

Visserligen (lite) teaterspel i bilden ovan, men sjuka har vi varit. Skönt att kunna skriva ”varit”. Här har vi den ultimata klädseln vid förkylning: yllelångkalsonger, kurta ( nattskjorta) ylletröja tjock, yllemössa, halsduk och till sist värmefilt med elsladden virad runt kroppen, färdig att kopplas in när kontakt finns.

Nu är vi pigga igen, men väldigt länge sedan vi varit så drabbade. Speciellt Rurik, som fick svår hosta, han kunde inte ens ligga ner det allra minsta utan fick snällt sitta och försöka sova i flera dagar.

Så nog har vi gått igenom alla kurer och knep. De hjälper nog alla lite, allihop: äta rent, bort med socker. Bada bikarbonat, ta echinasea-tinktur, zonterapin, ångbad, halstabletter… men det kändes ändå till sist som att den riktigt viktiga ”bulten” var C-vitamin-klockan. Dvs vi satte timern på 30 min och varje gång den ringde, tog vi en dos av C-vitamin.

Ett jämt och nivå av C-vitamin ( som ju är förhållandevis billigt) gjorde kroppen stark väldigt fort och känslan av återhämtning infann sig. inget efterhäng med halvförkylning utan det försvann. Det var en ny kunskap för oss. Att hellre ta mindre mängd C-vitaminer -fast ofta.

Det var allt för idag.

En tanke på “Förkylnings tips

  1. Vad bra att ni kryade på er så effektivt med diverse kurer, etc! När det gäller förkylningsavvärjande kurer så kan jag rekommendera detta örtté från Pakistan, som ska intas i början av förkylningsprocessen (dvs så fort man får ”känningar” av snuva, osv) för att ge full effekt mot förkylningen – här kommer en länk med örttéet ifråga:

    https://nexthealth.pk/product/johar-joshanda-granules-sachet-30s-22647/

    Tror att de finns att köpa på nätet inom Sverige, också, men jag kommer inte ihåg vilka distributörerna är, eller vad dem heter.

    Lycka till med hälsan framöver, i alla sammanhang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s