minnen från en resa, det stora ljuset

Ganga hittar bilder från en resa i Indien 2005. vissa händelser står ut mer än andra från resan. Det här mötet till exempel. en tidig morgon är vi ute och går, har ätit frukost och ur ett av huset kommer en man ut och börjar prata med den oss. Det var ett lugnt stillsamt och respektfullt samtal. Detta var ett litet ”ashram” några människor som levde tillsammans, hade sina uppgifter och sysslor. Det var ganska anspråkslöst men ändå, jag kände sådan vördnad inför dom. Det var något speciellt.
De levde enkelt och de tjänade livet genom att laga mat och ge till de behövande. Varje dag. De var klädda i vitt, precis som jag, och kanske var det det som gjorde känslan av samhörighet. De bygger sin grupp runt en helig person som inte längre lever. Han blev till ljus. Han gick upp i ljus och det är den insiktet om ljuset, som de vårdar. De hade en sådan fridfull utstrålning.

Den äldre mannen (som jag tror är pappa) ber den unga kvinnan att sjunga. Och det gör hon, så innerligt och så vackert, så jag vet knappt var jag är! Det fanns nån liten bok, en text om den helige mannen, (Vallalar tror jag är hans namn). Men texterna var från början på franska och engelska översättningen var svår. Jag får boken som gåva. Jag ber att få köpa den cd-musiken som de även spelar för oss, vackra traditionella devotee-sånger till Vallalar. Då fick jag även den i gåva. Pengar var inget de brydde sig för. De kanske inte ens tog i pengar. skivan tycker jag fortfarande är en av de absolut värdefullaste musikskivor jag har, älskar den verkligen. På bilden har kvinnan både boken o CD skivan i sitt knä. På bok-bilden ser man också hur personen är upplöst, bara ljus.
När vi gick därifrån sa Vasanth, att det var stort att vi blev inbjudna. att de gav oss sin tid och närvaro. De sköter sitt, i all anspråkslöshet. Ett så vackert minne.

Nu mera vet jag, att det finns fler historier om heliga personer i Indien som gått upp i ljuset och att det är kraftfullt att koppla upp sig i ljuset. Inom Oneness tals det om The Great Compassionated Light, ljuset bortom manifestationer. En blir ödmjuk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s