Andas in fjällen

Fjäll o kväll

Jag vill uppleva fjällen! Ganga är inte så sugen på att köra hemåt än. I skymningen susar vi förbi Åre och fjällvärlden djupnar.

Fjäll, mörkret faller

Det gör förvisso även mörkret. Men nu har vi ringt och bokat rum på vandrarhemmet på Storulvåns fjällstation.

Fjällbjörk

Så, ett, två, tre, när vi vaknar upp idag och går ut så står fjällbjörkarna i parad! Vi befinner oss på trädgränsen, luften kall och så ren! Älskar den känsla som infinner sig i kroppen när en befinner sig på fjällen. En djup stillhet. Typ.

Fjällbäck

Vi vandrar så där lite amatörmässigt och njuter av porlet från klart vatten. Vattnet är lyckligt.

Fjällstation

Den där fjällstationen, som vi bor på. Stor som ett palats!! Flådigt. På kvällen serveras tre rätters middag, även vegetarisk. För 375kr. Det är ju så, kul att det är fint, men det blir ju kostsamt. Vår lycka att de har självhushålls kök också.

Rurik, i självhushålls köket

Vi snajsar till oss både frukost och lunch och sen packar vi bilen. Men vi kör inte speciellt långt. Vi kör nerför fjället och möter samma vattendrag, fast nu mycket större.

Forsen vid Handöl

Vid Handöl, inte långt från fjällstationen Storulvån , har vattnet redan växt sig stor. Denna plats är så mäktig! Vattnet talar, dånar, sjunger, genomtränger allt.

Forsen Handöl

Njuter. Vattnet till och med dansar i luften. Så levande!

Renar

Vi är i renland. Den torra sommaren har gjort skogen myggfri. Som en sista fjällhälsning trippar de ut från skogen, vägrenen och ut på vägen. Renarna. De ser så snälla ut.

Vit renkalv

Gud har många ansikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s