Låt Kali Dansa

gudinnan KALI teckning GangaKali är en känd gudinna. Nu bjuder vi henne på dans.  Inte bara Ganga fascineras av henne, många i vänskapskretsen tycks på olika sätt ta henne till sig: Hon är inte fancy, tvärtom, helt vild, förvildad utan kläder, bara skitiga dreads och helt otämjd. Men, brukar alltid Rurik påminna, de här berättelserna och myterna handlar inte om något yttre -allt är om det som finns inom oss. Bra att komma ihåg.
Det är lätt att se henne som ”dödare” eftersom hon ofta avbildas vilt dansande på ett slagfält och med ett halsband med avchoppade gubbhuvuden. hon har till och med fått ge namn åt  vår tidsålder, denna svåra extrema skoningslösa tid  -Kali Yuga.  Men förstår vi historien om henne? Det handlar om något inom oss:
Det här året har Kali känts väldigt närvarande, det har varit en kraft och arketyp att luta sig mot. hur mycket konstigt eländig har inte hänt! En mr  president Tumph, en Putin, en mr Erdogan i Turkiet  krydda sedan allt med lite terrorism bara för att nämna några som man verkligen kan bli upprörd över -lite för mycket att reta sig på. Så mycket att jag knappt kunde hålla reda på vad jag skulle vara upprörd på…… det var då KALI viskade i örat…. ”ge upp” ”ät upp det”

Kali dansar av ganga

Historien om Kali, är eggande, den kommer här: Den stora väna gudinnan DEVI skickar ner sin son Skanda, som är härförare för gudarnas arme, att kriga mot demonerna. Men det gick inte så bra. Eller, det gick bra ända tills den förfärlige demonen Raktabija uppenbarade sig. Varje gång Skanda högg av honom huvudet och blodet skvätte….. så för varje droppe blod som nådde marken….. kom det upp en ny Raktabija-demon. Men andra ord han mångdubblade sig med förfärlig fart.  När mamma Gudinnan Devi i sin himmel såg detta tog hon formen av den förfärliga KALI och klev ut på slagfältet:
Hon sträckte ut sin långa tunga och drack helt enkelt upp allt blod innan det nådde marken. Därmed kunde det inte bildas några fler demoner och Skanda kunde övervinna demonerna.
När slaget var över tackade Skanda sin mamma, hon dansade segerdans över slagfältet, hon dansade allt vildare och gjorde sig ett halsband av de avslitna huvudena och hennes dans blev allt vildare…… hon var helt förgiftad av att demonblod hon hade druckit, dansade en galet och förstörde allt hon kom nära i de tre världarna .

Kali m tunga detalj bild av Gana

Här stoppar jag berättelsen. för att översätta den, till den Kali som utmanande viskade i mitt öra ”ät upp det”
Vi har helt enkelt inte tid att klaga på andra längre. Det finns inte utrymme att peka finger eller att gnälla på någon mer.  Jag (du) är allt. Varje gång som jag (du) klagar på någon (eller oss själva) blir det ett glapp mellan dig och dig…… eller….. mellan dig och Universum. Universum kan bara kärlek, så när vi anklagar någon annan (eller oss själva) för, vad det nu kan vara, så blir det som ett inre sår….. eller om vi ska påminna om  berättelsen; det blir ett slagfält.
Ju mer vi anklagar ju fler demoner skapar vi inom oss -och det vi skapar inom oss -manifesterar sig lätt i det yttre. På det viset blir vi medskapare till även ett ökat yttre kaos.
Det är då man kan äta upp alltihop. Demonblod är inget annat än våra egna tankar. Ge upp och acceptera. Tänk om det inte finns något utanför mig själv? det är jag som är den egoistiske mangrisen, diktatorn, offret, förövaren, mesen och den modige. Dom finns i mig allihopa, vågar jag känna dom och erkänna dom?!!
Så, där satt jag hemma i fåtöljen och åt upp president Trumpf… det rök ur öronen kokte i bröstkorgen ryckte i ansiktet. Men jag kände riktigt efter hur det kändes i alla celler och accepterade det.

Kali Yantra

Kali Yantra

Kali inspirerar oss till att vara nakna inför våra demoner. möta dom och acceptera, det sker en transformation med det. Världen förändras blir mer kärlek på nåt märkligt sätt. Kampen är över.
Det är en  frihet.
Det fanns ett slut på berättelsen om Kali som var helvild av ”demonblod”… (demonblod, som, om vi vill, kan översätta till våra egna anklagande tankar)
Världen höllt helt på att gå under för hon var ostoppbar. Hennes make, SHIVA, räddar då situationen genom att helt ömsint bara lägga sig ned på marken, som ”död” och blotta sin bröstkorg. när Kali stampande känner hans hjärta under sin fot -stannar hon upp ur sin trans och besinnar sig -och ömsinnt blir hon  den goda gudinnan GAURI, den strålande modern av liv.
Det finns fler berättelser om Kali, men det blir en annan dag.
Lycka till med att äta ”upp” dig själv.

2 tankar om “Låt Kali Dansa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s