hjärnvågor o annat blurr

teckning av Ganga. Öhhhh

Råkar du som vi – ut för blurr i kontoret? Tycker allt som ofta att jag inte vet vem jag är, om jag spetsar till det.   Kul att hitta lite hjärnmums……

 

Hjärnvågor
Dagens lärande, är, att Theta-vågor är platsen för omprogrammering. Hjärnvågor, någonstans mellan dröm och vaken. Då är man i ett inre rum där de dolda programmen ligger och där kan man ömsint viska in nya, snälla program i sitt innersta. Det kan man behöva ibland…..
Det sägs att det räcker att titta sig omkring, i sitt eget liv. så vet man vad man har för undermedvetna program. Allt det där som bara flyter på….. det är goda positiva, stöttande inre programmen.  Det där i livet som är de där eviga motstånden, som man liksom alltid kämpar med, kanske byter lite form ibland men, det är samma motstånd i alla fall, -det är de där präglingarna, programmen långt där nere som bubblar upp. En övertygelse eller rädsla som antagligen är väldigt gammal.
Barn hjärna är annorlunda, mer absorberande och upp till sju år lever i en värld av mesta dels Theta – hjärn -vågor , mycket fantasi o kreativitet, och det skapas mycket föreställningar då, som vi sedan bär med oss. Det är inte alltid så lätt med omprogrammering, men, att unna sig en stund avslappning med goda tankar om livet…. det är en bra början.
Avslappningen på Yogan är också ett sådant tillfälle…
Ja, det låter ju snällt och praktiskt allt ihop, lite som den Amerikanska drömmen…. ”skapa ditt liv”. Så lätt är det ju inte.

blurr i theta-rummet
Om jag nu bara får ord-bolla, så kan man ju kalla den inre rymden som man når vid gränslandet, för Theta-rum, en inre rymd av känslor, präglingar och ”program” som har sin egen vibration och magnetiska kraft på vårt vardagliga liv. Oftast är vi helt enkelt inte medvetna om vad som händer i det det här ”rummet” utan vi tutar på och tycker vi har en fri vilja.
Men, i denna stund samlar jag ihop lite fragment som kommit till mig. först här här listan över svängningstalen för hjärnvågorna:
DELTA VÅGOR:  frekv.= 1 – 3 Hz.
Delta-vågorna är höga och breda. De förekommer normalt under djup drömlös sömn och hos spädbarn före 1-årsåldern.Delta-vågor uppträder i samband med medvetlöshet samt när man befinner sig i ett trance-tillstånd; typ hypnos, djup meditation.

THETA VÅGOR: frekv.= 4 – 7(11) Hz.
Theta-vågor förekommer inte, under normala förhållanden, hos en fullt vaken vuxen individ. De är däremot normalt förekommande upp till puberteten.Theta-vågor uppträder i gränszonen mellan sömn och vaka samt anses ha samband med den skapande/kreativa processen och emotionellt laddade fantasier.

ALPHA VÅGOR: frekv.= 8 – 13 Hz.
Alpha-aktivitet dominerar vågmönstret hos en avslappad normal vuxen individ särskilt om vederbörande ligger bekvämt med slutna ögon ”utan att tänka på något särskilt”.

BETA VÅGOR: frekv.= 14 – 30 Hz.
Beta-rytmen är det dominerande vågmönstret hos den vakne, alerte individen som med öppna ögon analyserar sin omgivning, ställer frågor och försöker lösa problem.Beta-rytmen är särskilt framträdande i anslutning till pannloberna.

GAMMA VÅGOR:frekv.= 30 – 80 Hz.
Gamma-rytmen anses vara det vågmönster med vars hjälp hjärnan samordnar aktiviteten i åtskilda hjärnbarksområden. Gamma-rytmen åstadkommer sammanbindningen av olika sinnesintryck till en helhet samt möjliggör ett samordnat beteende anpassat till omgivningens krav (The binding phenomenon). Gamma-aktivitetens betydelse för inlärning och minneslagring påtalas i många sammanhang.

SNABBA VÅGOR: frekv.= 80 – 200 Hz.
Dessa vågmönster är onormala. De kan registreras under fokala epileptiska anfall och utgår från den nervcellsansamling som startar anfallet.

ULTRA SNABBA VÅGOR: frekv.= 200 – 600 Hz.
Dessa vågmönster är onormala. De kan registreras under fokala epileptiska anfall och utgår från den nervcellsansamling som startar anfallet.

Detta är min lilla egna sammanställning av information från nätet. Kolla gärna vidare vidare själv. Någon skickade oss en nätartikel om MODER JORDS FREKVENSER. Väldigt intressant. förklarar mycket den där ”fördjupningen” som jag tycker mig märka.

kali
Jorden egen frekvens ökar. Från att ha legat på en Thetra frekvens till att övergå till Alfa och med pikar upp på Beta. Människans frekvens brukar vara i samklang med jordens frekvens, så vad händer när frekvensen blir högre?
Kanske som bilden ovan, av KALI. Att vi blir utsatta för oss själva. Att vi ser igenom tidslagerna. Drömstadiet är på väg bort och vi blir mer SANNING.
Personligheterna och våra fantasier blir uppätna och en ny ”nakenhet” uppenbarar sig. Läs gärna, mycket mer spännande än min korta resumé.
Välkommen till KALI-TID.  Dags att på allvar möta sig själv. Vem är JAG?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s