Cigarr-möte

Ella på Cuba

Ella har varit på Cuba. där kan man lära sig rätt mycket om cigarrer. Roligt att hon tog med sig en riktigt fin cigarr till Mammi.

cigarr-pick-nick
cigarrer är allvarliga saker. en cigarr måste rökas med omsorg.  I huset just nu är det Ella och Rita på besök. Vi vågar inte ta med Rurik på cigarr-ritualer, man vill ju inte att en gammal stor-rökare ska trilla dit. så vi gör oss en hög-kvalitativ pick-nick-korg och beger oss till växthuset. cigarr – conjac – choklad – lite cassewnötter – och vatten.

Ganga med cigarr
Ganga är  Grand Old Lady, så jag startar ritualen. cigarren är förberedd: Avskuren i ändan, blåst in i så den fuktar upp och även insmord i honung (Cuba-trix för mildare smak) När cigarren är tänd är det bara viktiga saker som avhandlas.

Ella o cigarr
Vi röker omsorgsfullt. Inga halsbloss förresten, det gör man inte med cigarrer. Man fyller munhålan och smakar av noggrant.

Rita o cigarren
Cigarren får gå runt, sakta, varv efter varv, och vi sippar vår Conjak och mumsar choklad och tycker att tiden står still. Ingen av oss är rökare, men cigarr och högtidliga tillfällen är något som vi fnissigt samlas runt vid enstaka tillfälle. Men en äkta cubansk!! Det har vi aldrig smakat innan ( utom Ella) Cigarren heter Romeo & Juliet.

trädgårdsröka
Växthuset var ju som gjort för en skön cigarr-kväll!  vi bara myser. Men vi saknar SIRI!

snygg Ganga
Först blir jag blir bara snyggare och snyggare….

Fel
Den här filmen finns inte

Sen går det åt skogen, för mycket cigarr är nog inte bra.
Vi börjar se konstigare och konstigare ut!!


Well, om ni undrar, är det Rita som laddar ner en App för filmning som förskönar oss alldeles oerhört. vi kan knappt sluta skratta.
Tobak har ju traditionellt alltid varit ett sätt att kontakta andarna. Nu har vi haft vår magiska kväll, och nästa morgon visar vi våra vanliga ansikten igen…

frukost med Rita
Morgonstund är en avslöjande tid på dygnet.

Rita och Ella
Vissa tycks vara mer på hugget än andra, så här på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s