Alla bilder på en dag

Fossil, Canvas, av Ganga

Fosslil,Akryl påCanvas. av Ganga

Det var inte planerat, men den ”riktiga”midsommar, 21 juni,den enda som verkligen räknas hos Ganga och Rurik visade sig vara en dag som leverade.
En bild är mer än tusen ord, och att få så många bilder som berör, till sig på en och samma dag! Vilken skatt!!
Snart utställning i Stockholm och nu blev Fossilen klar. Ganga ville att den skulle se gammal, riktigt uråldrig ut, magisk  och ädel.Det sista var guld-krackeleringen, nu är även den på plats. Klar!

IMG_2740

närbild, Fossil, krackelering. Bild av Ganga

Det blev precis så som jag önskat. Det är två fernissor som är lagda över varandra och som reagerar på detta sätt. Sen får man gnugga in guldet i sprickorna.

IMG_2743

Siris Kråka, tatuering, ej klar

Nästa magiska bild, värdig ett sommarsolstånd är Siris otroligt vackra tatuering. ”Tillfälligheterna” gjorde att det blev till midsommarsolståndet som hon manifesterade kråkan över sina axlar. Kråkan är ett så klokt djur. Vi hade en kråka i familjen en gång i tiden, och det var Siri som tog ansvaret. hon är vår Kråk-Kvinna.

IMG_2746

Fine-Art tryck, Mutta-bilder Papper: HM German Etchning, 32x32cm

Nästa bild-lycka är Gangas tryck, som anlände denna dag!! Ta-Da!!  Tre Midsommar-Muttor i FineArt-print på HM German Etching, 310g. numrerad upplaga på 50 ex
Det är inte  foto bilder,  utan riktiga tryck, fantastiskt fina på sitt tjocka, fina papper.  pris 1200kr st, köper man alla tre är priset 3000kr. Kommer att finnas på Galleri 67, nu på utställningen så klart, men kan beställas direkt av mig också.
Hör av dig!

den sista bilden vågar jag knappt visa……

IMG_2732 (1)

Kali and Shiva

Vi brukar välja en ”bilden för dagen” ur en stor bok med andliga bilder från hela världen. Denna dag öppnar vi boken och får fram den här bilden.Jag kunde knappt sluta titta!  Så hemsk! -o så fridfull!  Jag skickade  iväg den på messenger till en vän som jag vet gillar det lite morbida (tack Maria), och så satt vi när o tittade, genom internets hjälp, så att säga, på samma bild.
Shiva ligger som död och Kali korpulerar med honom, samtidigt som hon hugger av sig sitt eget huvudet…. öhh
Eldarna brinner och hundarna tuggar i sig de avhuggna huvudena som ligger på marken.
en bild som på ett brutalt vis visar upplysnings-processen, eller, en brutal bild som visar på den tid vi lever i, Kali-Yuga? Den tid då människan är som mest i sitt ego, en hård tid – som ska övergå i raka motsatsen – Den gyllene tidsålder.
Vad som tillsist blev kvar vid betraktandet av bilden…. var FRIDEN. Frid över Shivas ansikte över Kali´s avhuggna huvud. Stillsamt porlar Ganga (Gudinnan Ganga och floden Ganges) ut från Shivas hjässa.  Frid över hur livet forsätter, hittar nya vägar.  Personligheterna, egot, de små gubbhuvudena, blir uppätna och kvar blir friden i form av sammansmältning av Shiva-Shakti (Shakti i form av Kali).
Kali är ingen liten mes, hon är den kvinnliga, vildsinta aspekten som finns i varje kvinna. Ibland måste svärdet svingas och den vilda dansen dansas. Världen skakar. Shiva lämnar över sig, tillitsfullt lägger han sig ned och överlämnar sig till processen…. Det ska mod till det. Och kärlek.
Inte begrep vi vad som hände med oss när vi tog in bilden, men på något plan pratade den med oss. En riktig skatt, som vi inte kunde förstå med förståndet, men djup visdom är inbäddad i den. Nu ger jag den till dig.
Vad känner du?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s