kosmos leker

ätna blad, hjälmböna

Alltså -vad händer om man börjar sälja trädgårdspreparat tror du? Förhoppningsvis hittar en massa människor vår produkt, köper den och blir lyckliga i alla sina dagar.
Men därutöver??   Jo , tack, vi vet…..utmaningar.
Aldrig, aldrig, aldrig, har jag varit med om att något har ätit i av de små babyplantorna som vi sätter inomhus, för att driva upp dem i god tid.
Men nu! VAD är det som äter på vår hjälmböna!!
ätna blad
VAD är det som tuggar på våra röda fin-nässlor!!
Vi har granskat…… med förstoringsglas….. kollat om där är glittriga slemspår (liten snigel?) Eller om där är några ägg, larver eller nåt, men näe……

Helt klart kosmos som vill leka. ”Jaha” öppnar ni dörren till att läka något i trädgården? -o hjälpa andra? Då får vi väl se vad ni kan?!”

Nu inväntar vi natten. ska släcka ner och smyga in i mörkret med ficklampa, det här är detektivarbete. Få se om vi får fast smygätaren! Grrr


KOLLA! Ganga tog den! En timma efter skrivet inlägg, nedsläckt rum och ficklampa i handen!


”Jag har den” Ganga tjoar triumferande och den lille gråe insekten släpper taget om bladet, ramlar ner i krukjorden och leker död-alternativt sten.

Rurik som är en godhjärtad man bär ut krypet i vårnatten efter fotografering. Ganga som var mer mordisk var beredd att platta till eländet men den jumna nattluften lugnade ner även jägaren.

Nu har vi kollat upp vår glupske inkräktare, SNYTBAGGE. Fast här hos oss har redan fel ord hamnat i ordförrådet SNYLTBAGGE. Ett stort släkte, vissa lever på träd, andra gillar att gömma sig i torv (planteringsjorden) och smyger fram på natten.

Kan förresten berätta att när Ganga var nere på nattligt toabesök och även kollade igenom plantorna igen, ficklampa fram….. så var där en till. Fångad!! TRIUMF!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s