riktigt, riktigt oljigt

kokosfett-bollar
Visst är det fina feta bollar?  Jag lovar, nu kommer mycket fett….. och det handlar inte alls om några bullar…. utan om infettning för livet. Att kurera sig med fett.
bollarna på bilden ovan är fulla av energi o nyttigt kokosfett. Men inlägget nedan handlar mest om ett annat mycket nyttigt fett – sesamolja.
I alla fall, jag rebloggar, efter som jag har en vän som just nu gör den här sesamkuren och har undringar om hur det går till. Det är en riktigt bra ”kur” så om man känner sig utbränd, så där så det ryker ur öronen och man knappt vet vad man heter -så hjälper den här till med att få ner en på fötterna.
Själv tittar jag på bilderna, läser och tycker mig trots allt känna, att lite bättre har jag allt blivit sen dess. Men det är fortfarande så, att om jag är för torr i huden, kan jag märka att stressen ökar. Då är medicinen antingen en sådan här oljemassage eller ett varmt bad med olja i, det lugnar…..   Inlägget heter ”oljigt värre” när jag visade det första gånger 2011. Alltså, VARNING för fettiga bilder!!

 

OK, du ser flaskan?  Den innehåller den specialdesignade olja som jag fick med mig från behandlingen i Gränna.
Om man inte varit hos terapeut och fått en specialdesignad olja, så är det sesamolja som gäller – och då ska man själv först ha hettat upp den enligt konstens regler, vilket inte berättas om, i det här inlägget. Sesamolja är balanserande för alla typer, Vata, Pitha , Kapha )
All den oljan ska jag alltså noggrant smörja in mig med varje kväll. Inte en droppe ska gå till spillo. Detta är efterbehandlingen och rekommendationen är  att smörja in sej med ca 1 dl olja per gång!! Så nu kör vi !!

Oljan ska värmas upp och sen börjar man med hårbotten ( va! fet i håret? det gör väl inget!)  Hårbotten är viktigast och masseras med hela handen. Det blir att leva med mössa/ turban/ huvudsjal en tid.

Faktiskt  ganska mysigt, om jag ska erkänna.Det blir väldigt oljigt men runt ögonen låter man bli.
Huden äter, vet du det? Och just nu får kroppen en riktigt god näring.Vi tar in  så mycket genom huden att man aldrig ska ta på sej en kräm som man inte kan tänka sej att äta …
Men en sådan här oljemassage drar även UT detoxer ur kroppen. Det är alltså även en utrensningsprocess.

Inte glömma bakom öronen. Viktigt område. Efter huvudets inoljning så ska man dra ner energin…

Gnugga foten, mycket olja.  Sen gnuggar man hela kroppen, ännu mera olja. All den här oljan, det är för att balansera Vata. det har alltså en lugnande inverkar på hela kroppen. ( Men jag upprepar, om det är ren sesamolja, så är den balanserande för alla typer)

När man är klar med in-oljningen av  kroppen – då är det allvar. Ett rött pulver, luktar härligt mycket Indien. Antagligen pulvriserade rötter, örter, kanske nån kåda.
Gör du en egen Sesamolje-kur, så hoppar du över det här.

Den rörs ut  med olja. Var ska den vara? Haha hårbotten så klart.  Hårbotten är extra absorberande. där är så många ytliga blodkärl.  Jag har sluta bleka håret. Känns som ett ovanligt riskabelt ställe att massera in  med  tveksamma kemikalier. Extremt nära hjärnan till råga på allt.
Men nu blir det röd gröt-klet.  Den har kylande och lugnande  egenskaper.

Det var oljan utan på, nu är det dags för inuti! En matsked sesamolja… rakt in i munnen!

Det här ska stärka munnens slemhinnor – och det gör det.  Jag har gjort den här kuren förr och på den tiden hade jag blödningar i tandköttet. Tandhygienisten var helt paff när hon såg hur fint det blev med sesam-mun-sköljning.

Ja, det är bara att köra runt olja i munnen! Kan kännas lite ovant. Men man vänjer sej, nu tycker jag det är gott.

Ja, det är bara att köra på… Här sitter jag naken… inoljad… med munnen full av Sesamolja!! Sådant händer bara när man gör naturliga hälsokurer! Jag är inte bara inoljad, jag är så oljig att jag knappt kan sitta på en stol! Innan oljan spottas ut, så gurglar man halsen med det! De stärker dom inre slemhinnorna. Det är viktigt att spotta ut oljan, för den drar ut gifter ur kroppen – så ut ska det! Inte svälja.
En sak till; spotta inte ut i vasken – sesamolja fettar igen avloppet. Det blir till att spotta ut det i hushållssoporna.

Ja, efter det så ska jag sitta i en halv till en  hel timma och låta huden dra in oljan… Jag drar stolen närmre vedspisen och blundande tar jag upp mitt mantra…
Till saken hör att man även helst ska ligga i sängen 21.30 på kvällen, om man nu ska köra hela det Ayur Vediska köret. Man får börja i tid. Och helst ska man ju inte stressa upp sej!!
Håret, mitt oljiga hår, ska helst inte tvättas under hela den här kuren. Men jag har vant mig.  Det är huckle som gäller. Oljan på kroppen torkar jag varsamt av  på en handduk. Men det blir väldigt oljigt, så ta av den värsta mängden olja med hushållspapper, innan du torkar dig det sista med en handuk. Oljiga sängkläder? Jo tack. Man får välja några gamla slitna lakan, det går bra.  Jag vill gärna må bättre än vad jag gör och faktiskt, jag tycker att jag märker skillnad…

En tanke på “riktigt, riktigt oljigt

  1. Ping: Sesam | gangaochrurik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s