Var kommer Ayur Vedan från?

text, Carana Samitha

Visst kan man undra. var kommer Ayur Vedan ifrån? Vad bygger den på för kunskap? Vi kan åka till Indien och få behandlingar för hälsan där de pusslar me oss i flera veckor och vi kan läsa själv-hjälps och livs-stilsböcker här hemma som utgår från Ayur Veda. Det har hjälpt mig mycket.

Nu kommer Rurik och viftar med tre böcker.

Caraka Samitha 2

Här är dom CARAKA SAMHITA.  De är en del av Veda skrifterna och förklara allt det som Ayur Vedan bygger på. När jag läser texterna….. blir jag faktiskt lite besviken -på mig själv. De är ju faktiskt förhållande vis lättlästa. Varför har jag inte läst det här för femton år sedan!!

Carka Samitha4

Så vackert att Sanskrittexten är infogad tillsammans med den Engelska översättningen. Sanskrit är ofta dubbeltydigt och på det här sättet kan man kolla texten mot andra översättningar.

Caraka Samitha

Ja, nu vet ni det. Ville bara visa. tyckte det var så spännande att sitta här hemma med hela Ayur Vedans källmaterial i Handen.

Ser du de gröna bollarna på bilden? Det är Amla, en väldans sur frukt som är vanlig i Indien. Den äts som medicin i vardagsmaten och ingår och i många AyurVediska mediciner…. amla….

Amlachutney

Den här pickles, hittade vi när vi handlade i Helsingborg. Fylld med amla. Gissa om vi var glada!! Gissa om den är stark?? (gillas).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s