när man är i Helsingborg…..

Afghanshop
Det finns ju saker som man liksom bara måste, när man är i Helsingborg: en sväng om torget.  Runt Gustav Adolfs kyrka ligger hela världen. Favoriten just nu är AFGHAN SHOP. Butiksägaren lyssnar på våra diskussioner och ser vad som hamnar i vår korg…. ”är ni Hindu?”
Ja, vi är nog lite van-a-bee. Glatt konkar vi iväg med bästa sortens kikärtsmjöl…. hing…. mangopulver…. getyoghurt…. rosendricka och mycket mycket mer (yeah!!)

blommiga papperskorgar
det är tydligen inte bara vi som blommar upp när vi kommer till torget –  det här är de finaste papperkorgar jag sett… men, kanske inte så funktionella?

lakritsbutik
På vägen genom stan, för att titta på Marias skyltfönster (som jag irriterande nog glömde fota) gick vi förbi en stängd LAKRITSBUTIK!! I sann sydländs anda fick vi komma in i alla fall. De hade precis avslutat en lakritsprovsmakning och städade som bäst. Vi dreglar…

lakritschips
Vi vill ju så klart köpa med oss hela butiken.  Men det går ju inte. vi tittar mest, här är bara lakritsprodukter, men förbryllad är jag….. lakritschips?? där var liksom min gräns för vad man vill ha lakritssmak på…. eller?? Nästa gång köper jag en påse!!

så var dagsturen i skåneland över. Vi körde hem genom ett månbelyst Sverige o landade hemma, mitt i natten, med en skrikande katt som sprang oss till mötes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s