en vit elefant

Vit elefant 1
Ja, att Rurik är en poetisk man, det anar  du antagligen redan. Alla de där djuren som numera hamnar på bonad vittnar om en kärlek till livet.  De bilder man gör och omger sig med, säger så klart mycket om ens inre, oavsett om man vill eller ej.
Nu hänger det en stor vit elefant på utställningsväggen, man kan fråga sig,  vad den vill säga?
när man börjar ställa sådana frågor är det alltid bra att även fråga sig själv. Vad betyder den för dig?  Att låta bilden spegla sig, känslomässigt och tankemässigt i sitt eget inre. Det är aldrig bra att bara svälja någon annans ord om  ett konstverk.

Så innan du läser vidare, fråga dig själv, vad du tänker o känner inför bilden av den stora vita elefanten. Tänk sedan på att det som är Ruriks förklaring, inte behöver vara sant för dig. din sanning är det som ska vara viktigt för dig. Det här skriver vi bara för att krydda din upplevelse av konsten.

hela Vit-elefant
Så här stora ÄR vi.  Vi må känna oss som små möss – men vi är stora elefanter. Vi mörkar gärna -även för oss själva, gör oss små -och när det kommer till det där som vi gärna identifierar oss med -personligheten, våra präglingar ”egot” – så är vi små. Men bortom det, finns ett större ”jag” ett obegränsat jag, som ser, förnimmer, inser, förstår så mycket mer.
Som en stor tyst elefant rör den sig i ditt inre. Att elefanten är vit, är för att det står för det transendenta, det här, bortom vårt ”vanliga” medvetande. Kanske kan man kalla det för vår mer gudomliga varande. en del av dig som inte är dömmande men ser dig och världen mer sakligt och som förmedlar som en ström av kärlek till dig.
det är därför den är så fint pyntad med guld -för att man ska förstå dess storhet, kärlek och visdom.
Om man vill, så kan man ställa sig framför elefanten och titta på den från sitt HJÄRTA -och tänka ”det här är JAG!”  Hur känns det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s