mina stackars blommor

pelargon, vinter
Till sist. mina stackars pelargonior måste ha trott att de skulle dö! Två månader senare än vad jag brukar kom idag inspirationen!

garderob
Jag buffar mig längst in i garderob. Där ligger de. Torrt och mörkt. Jag brukar vanligt vis inte nöja mig med liggande lagring, utan hänga upp dem. Men den här vinter blev det så här. alla i en back, men ändå med rötterna fint instoppade i var sin påse. att inte ta in pelargoniorna för sent på hösten, har jag lärt mig. Få se om de i år kommer att ta skada av att de fått ligga så länge…

garderob, en blommar
Man kan inget annat än att bli varm om hjärtat när man ser hur envist livet är. Ligga här och kanske tyna bort?!! bästa att blomma medan man kan!

pelargon, klippa
Ut i det fina vädret, Ny jord om rötterna och sen kommer alla de där jobbiga besluten. Men jag har en tuff trädgårdsmästar-mamma: hon har lärt mig. De flesta växter blir bara bättre av att man klipper dom hårt.

pelargon, klippt
…så det blir bara stumpar kvar.

pelargon, förnsterbräda
Man riktigt känner hur glad-chockade de är, allihopa. Jord och vatten och en härlig plats i soligaste fönstret. Det är lika roligt varje år…. att följa hur plantorna sträcker ut årets skott.
Ja, det är bara att erkänna, man känner sig som en liten tant och farbror som roar sig med lite. Det är fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s