vår trettonåring

Angels tårta

Vi var så sjuka att katten bara fick måttlig uppmärksamhet. Lite torrfoder, så där pliktskyldigast. Vi tyckte mest synd om oss själva (bättre nu). Men katten jamade på!
Inte förrän döttrarna började sända meddelanden om Happy Birthday till katten – hon fyllde ju år!  Då skärpte vi till oss. En katt-tårta?
Det blev en bit kokt fisk och på det toppat med mjukmat i god sås. Det blev mycket väl godkänt. Katten blev tyst, åt o åt….. låååångsamt så hon kunde känna alla smaker.

Angel

Hade de varit för nåt år sedan så hade det varit naturligt att toppa med några räkor också. men njurarna är inte riktigt bra. Det fick vi veta efter veterinärbesöket. Det här är tråkigt, men sanningen. Angels mage pajade efter det att jag avmaskat henne. hon blev verkligen helt förstörd i magen och njurarna fick sig också en skada.
Det visste man ju inte att det kunde bli så! Men när jag började prata med andra om det, visade sig att kattuppfödare och veterinärer känner till problemet -att maskmedel är en fara för katten.
Om vi nu absolut ska avmaska katten ( och det är man väl så illa tvungen ibland, när katten hittar mat ute…)  så blir det med avmaskningsmedel som man smörjer genom huden. visste inte att det fanns innan, så det är nog något ganska nytt. Men jag vet inte, det känns inte så bra iheller, nu när man varit med om det här.
Ja, nu har jag gjort en lång historia väldigt kort. Inga riktigt bra fixartrix fanns iheller, för att få katt en ”hel” igen, när jag frågade veterinären. Så vi fick gå hem o fundera, lägga om hennes kost enligt riktlinjer och droppa lite av våra egna homopatiska droppar i mate, nu är hon bättre (inte bra, men bättre) så vi ser fram emot många fler födelsedagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s