Grönt

 

blommor
Säkert höst tecken. Kväll, och hela köksbordet fullt med krukväxter. Mycket svårare att få växterna att vänja sig vid torr inneluft än att komma ut och få frisk luft på våren. De flesta växterna har stått i växthuset, eller är ute under sommaren.
Nu tar vi ni dem i värmen på natten och ut till uterummet på dagen. Det brukar kosta en del torra blad innan de klarat omställningen.  Jag sprutar med vattenspray med de deppar ändå. De står och drömmer om sommarregn, humlor och soluppgångar med fågelsång.
Men vem blir inte deppig när det blir höst, kallt och allt mörkare. Även jag tycker det är en tuff omställning, det är väl mänskligt. så det är väl inte konstigt om de små krukväxterna också suckar, fast de bara är plantor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s