Svart Salt

frukost
Mumsig frukost (nu är det tydligen mkt mat på bloggen) . toppad med frukt och svart salt.
”Tänk att det finns människor som inte vet vad svart salt är…” Ruriks kommentar får mig in i verkligheten. För många är svart salt färgat salt. Fint svart salt kan vara färgat med bläckfisk, men vanligt salt till smaken!!! Insikten gör mig storögd. Det verkar som det VERKLIGA svarta saltet ( det från indien) fortfarande är ganska okänt här i Sverige.
I Indien är svart salt en förnäm krydda. Speciellt gott till något sött – som ett glas med fruktjuice, där rör de gärna i lite svart salt.  Ett bergsalt  som ser lite grådaskig ut, med en doft av svavel. (TUR att inga av mina barn är här, de skulle säga att detta Indiska salt luktar FIS!! )

bolle
Ny fetbolle ( med mycket kokosfett och proteinpulver ) är under utprovning. Även den är framme till frukost och svart salt är med för att göra smaken spännande. Svag sötma blandat med choklad, Indiska kryddor o svart salt….
Om du inte har provat svart salt så spring till närmsta affär som för Indiska kryddor. Den är ren poesi när man trollar ihop smaker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s