levande trädgård, homeopatisk rapport

trädgårdsklädd
Vid Midsommar är allt levande extra känsligt och nära. Klart jag vill vara i trädgården. Men det är bara tacksamhet som gäller. Även sniglarna, myrorna och bladlössen får min tacksamhet. Det är så lätt att bli för mordisk i sin trädgård, att göra den till en krigsplats. Trots allt, allt behövs och det vill jag uttrycka idag.
Men varför är jag så målmedveten??
Vi har köpt en RYGGSPRUTA.

sprutan
Tack Biltema, för 290kr är vi nu ägare av en mycket smidig spruta som man kan ha på ryggen och kan lättare sputa med alla de homeopatiska trädgårdspreparaten.

trädgårdsprut
Så vad sprutas det med på Midsommardagen? Vädret var alldeles stilla, perfekt för att duscha växterna. Men det känns inte rätt på midsommar att mota bort något.  Istället tog jag fram och provade för första gången ett preparat jag länge önskat framställa, för att öka medvetandet, kärleken och kontakten med de eteriska varelserna i trädgården.

ormbunkar
Jag gick runt och sprutade överallt, och tackade allt och alla i trädgården. Det var spännande, för jag fick denna fina dag uppleva hela trädgårdens mångfald. Vår trädgård innehåller så mycket.

Sprutan i dag innehöll alltså ett preparat för att stimulera tillväxt och djup, ömsesidig, kontakt med trädgården. Nu är det ju något väldigt subtilt och personligt jag förmedlar, men min upplevelse är att trädgården ändrade ton, blev väldigt medveten. Det kändes väldigt mycket som att gå i ett TEMPEL, eller en kyrka. Du vet, den där vibrerande högtidligheten som kan finnas.

ros o klematis
Känslan finns kvar även idag, för alltid känns det som, men det vet jag ju inte än. Jag gör nog om den här sprutningen igen, kanske en gång i månaden. Jag lovar, det är en väldigt speciell känsla av samhörighet när vi går ut i trädgården idag. Vi upplever det bägge två. Det känns  väldigt fint!

rosenknoppar
Vill gärna ge rapport från de andra Homeopatiska preparaten som vi använt. Jag tittade på våra rosor, galet mycket bladlöss anlände i förra veckan. Alla rosenknoppar var bladlössgröna.  Men nu sträcker topparna på sig igen efter att jag sprutat med ”bort med bladlös”. bladlössen försvann stegvis, lite mindre varje dag. Nu sitter det nån enstaka och det känns OK. Väldigt bra resultat helt enkelt.

Värre var det i körsbärsträdet.

nuckelpigan
Hela trädet ser förfärligt ut, svarta löss som äter upp alla skott! Jag valde ut en gren och satte på ett blått band, för att känna igen den, för fyra dagar sendan. Sprayat varje dag men idag är där fortfarande rätt mycket löss, men……. på just den här kvisten som jag  homeopatbesprutar, har en nyckelpiga anlänt till extra hjälp. Jag såg två nyckelpigor i hela trädet, så, lite spännande att de valde just den här grenen. Rapport kommer senare om hur det går. Det känns ju verkligen som en hård utmaning.

Rurik letar
Rurik gick ut i Rosengården. Vi har haft problem med rosenrost. Mycket rost och på i princip alla buskar. Rurik fick klippa bort mycket förra året, nu satte det igång igen. Vi såg den på alla buskarna.
För drygt 14 dagar sedan var det Rurik som sprayade med LJUS-PREPARATET, alltså ett preparat för att öka växtens förmåga att ta in ljuset. Det är samma preparat som jag sprayade med tidigt i våras.  Alltså två gånger under detta året har vi sprayat våra rosor med ljuspreparatet.

Hur var det nu? Jag måste erkänna att jag är förvånad själv. Vi gick igenom buske efter buske – hittade
ingenting!! Jo, tillsist!

Rosrost
En buske hade kvar, tre fyra angrepp. Ett fantastiskt resultat om man ser till vilken liten insatts vi egentligen gjorde.

ros
Hurra för trädgården, det känns faktiskt som det är den som hejar på mig, får oss att testa ut och göra  trädgårdspreparat… som inte förgiftar, dödar utan istället skapar kommunikation och frid. Så spännande. Tack för att jag får uppleva det här.

 

 

2 tankar om “levande trädgård, homeopatisk rapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s