Poängar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lika lycklig som en vitsippa, en solig vårdag, blev både jag och Rurik när vi kollade in ett föredrag som vi letade upp på You Tube.
Kan du tänka dig leva helt/ delvis utan pengar? Hur skulle det se ut? vid en första tanke kan det verka som rena medeltiden, men vid närmare granskning…..  kanske det är dörren för bättre nationalekonomi, bättre folkhälsa -både fysiskt och psykiskt, tryggare o mer ekologiskt.  Det handlar ju inte om pengar i sig… utan vad man får för pengar, eller poängarna.

Omma

Kommer du ihåg när när vi satt och drack vårt morgonte och Drottning Omma kom på besök. Hon berättade ivrig och visionärt om en annan framtid för Vättern och området Runt Vättern. En annan framtid än den som miljökatastrof-område med skjut-och-flyg-banor,  och gruvbolags-profetering. Det resulterade i att jag gjort en speciell flik här på bloggen som heter Vision Vättern. hon pratade bla annat om  Vätternområdet som ett Övningsområde för ekonomiska teorier, med bla annat lokala valutor med månadspeng åt alla, som förslag.

Det finns människor med klokskap, världen över, som har funderat på det här. Alf Hornborg, professor i Humanekologi, vid Lunds Universitet, är en av dom. Här är ett föredrag där han visar på vilka otroliga, positiva effekter POÄNGER, skulle kunna ha på ett samhälle. Så varför inte prova det här, Runt Vättern! Gör ett lokalt långtidsexperiment och utvärdera konsekvenserna av nya sätt att hantera den energi som pengar och poängar är.
Det är ett mycket lättlyssnat föredrag, jag rekomenderar verkligen dig att lyssna på det. Men med varning. Det kan förändra din världsbild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s