fler nakna fötter

Vi som älskar fötter. Alltså, att gå barfota och känna livet.  Fick en sån fin kommentar på bloggen så det får bli uppföljning på gårdagens.

Jenny P

Jenny bor i Båstad, ett tag var hon känd som ”barfotatjejen” för att hon barfota serverade maten på den restaurang hon jobbade på. Jag visste ju att jag hade en ”syster” i henne när jag skrev gårdagens inlägg.  Här är hennes inlägg:
”Att gå barfota är underbart. Så fort strumpor och skor kommer på så blir det förhårdnader och sprickor trots skötsel enligt alla anvisningar. Trampa på glas eller hårda stenar känns inte under säsongen men ett litet gruskorn i skon!!!!! Får nog prova barfot i mon när det är grillning på stranden, ett litet underlag när man står stilla kanske eller ta med ulltofflor.”
Det är ju vinter, men både Jenny och vi här på Övertorp känner oss ändå sugna att tassa ut i kylan med bara fötter. Det kan nog vara bra med ett par ulltofflor som bakup, i alla fall i början.

Rosa Jenny

Jag har tidigare skrivit om närvaro, att vara närvarande i livet. Att gå barfota är ett sätt att med hjälp av fötterna vara i nuet, att uppleva var man befinner sig.  hur många har inte gått in i badrummet för att borsta tänderna och sedan kommit ut igen… undrades…. borstade jag tänderna? -därför att sinnet och tankarna för oss bort och livet,  och det som är här och nu, rinner i från oss.
Med bara fötter måste man vara ömsint, gå försiktigt,  vara i kontakt med det man går på. Plus att fötterna ger dig massor med information hela tiden. Så förutom att du blir  jordad, så är du automatiskt mer i nuet. En nypa mindfullness i din vardag! Det är fint.

lotusfötter

”Jag tycker du ska skriva om Bhagavans walking meditation också” säger Rurik. En underbar  meditation.

Här är den, WALKING MEDITATION
Med eller utan skor, men självklart, bäst barfota.
Gå lååångsamt. Känn, känn noggrant, så noggrant du någonsin kan, känn genom dina fotsulor. Ta in allt, även hur leder och muskler i din fot rör sig medan du…… just det, går lååååångsamt.
Det handlar inte om att komma fram till något, utan om att uppleva. släpp tid och släpp sinnets eviga längtan att prestera (komma fram)
Njut, känn att varje intryck är en fantastisk upplevelse.
Du kan tänka att du är en vetenskapsman/kvinna, att du måste vara extremt observant på varje förnimmelse, allt är viktigt som du känner genom dina fötter.
Eller tänk dig att du är en sportreporter som med samma snabba intensiva entusiasm  rapporterar, för dig, allt som fötterna tar in.

stenfötter

Efter ett tag kan du byta sinne,(släpp fötterna)  växla till exempel från känsel till hörsel, och lyssna, lysssssna,  genom dina öron.  Fortsätt att gå, röra dig, långsamt.
Du kan byta sinne igen och  välja att se, med ögonen och med total uppmärksamhet…. men titta som ett barn uppmärksamt men utan att bedöma som ”fult” eller ”fint”  , bara se. vilket sinne du än väljer, så gör det med största omsorg. välj ett sinnesorgan i taget.

Efteråt, sätt dig, eller stå stilla. blunda en stund, känn din andning. Släpp sedan taget och bara var. försök inte att fokusera på något längre utan, upplev,  bara var…..
Fötterna… Vet du vad? Dina fötter är som en karta… över din kropp. Det finns punkter som motsvarar varje del av kroppen. Det är som ett signalsystem till din helhet. Släpp fötterna fria!

2 tankar om “fler nakna fötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s