…när det går på räls….

Det här ska bli kul. Jag ska berätta en dröm jag hade igår natt. Den drömmen har lekt med mig sen dess. Jag åkte TÅG.

ill.GangA "tåget"

Tåget körde på, full fart framåt. Jag hade massor av bagage. Inte bara en resväska utan massor. Av väskor och kassar. Jag kunde se att där även var saker som var andras i familjen, som tex mina barns.

Tåget saktar in och jag plockar  ihop mitt bagage. Tar så mycket jag kan. Det blir till att kånka och trixa…

När jag tänkte tillbaka på drömmen så här långt, så tyckte jag mest att det var komiskt att jag hade så mycket bagage.

Jag hade så mycket bagage, att när jag väl kom av och tåget körde vidare så upptäckte jag att jag inte fått med mig allt…
Att åka kollektivt i dröm-världen brukar inte vara så bra, om man ska tolka. I drömvärlden är det bättre, generellt, att köra bil – för då styr man själv sitt liv. Så när jag såg tillbaka på drömmen, så kändes det ju bra att jag steg av, den där omedvetna main-stream, kollektiva var-andet. Det är på något plan att ta ansvar för sitt liv.
Så berättade jag drömmen för Rurik, skrattandes, för det kändes så tokigt med allt bagage som jag verkligen gjorde stor sak av. för där stod jag och var bekymrad för allt som var kvar på tåget!
ill.GangA , bagage

Lite senare i drömmen var jag åter på ett tåg. vilken lycka! Det vara samma tåg som innan och där stod allt mitt bagage! hurra!  Det var bara att plocka på sig och fortsätta att släpa sig fram…..

ill. GangA

Det var då jag ställde ner tekoppen och tänkte efter…  Bagage, vad är det? Vad symboliserar det?  Varför kånka på bagage?  Så mycket slit!
Det var en sån AHA-upplevelse. Fnissig lycka. Befrielse. – man behöver inte släpa på bagage!
Alla människor kånkar bagage. Vad är det vi kånkar på? Föreställningar om vilka vi är!  Präglingar! Dömande  av andra och oss själva; Vad vi begränsar eller tillåter oss …
Det är präglingar vi får med oss in, i detta livet, eller genom vår uppväxt. Av föräldrar, kompisar och samhälle. Det blir till förfärligt mörka glasögon. Det gör oss blinda. när vi ser vår mamma eller pappa, ser vi det genom något hon/ han kanske sa eller gjorde  för 20år sedan. Inte nog med det, även andra personer  ser vi genom situationer som hände för länge länge sedan.  Som kanske inte ens har med dem att göra! Prägling.
Som hindrar oss från att uppleva det som är. För mellan oss och  NUET ligger en prägling, som gör oss blinda och döva. Att se sina präglingar är något av det vackraste som kan ske. När man ser att man blir stressad eller ledsen för att man ser genom  väven av präglingar  – så är man nästan fri.

Det är inte viktigt att öppna alla väskorna och kolla vad som finns i dom. Det viktiga är att släppa greppet. se att man har ett bagage – och släppa!
Jag har haft min mor och far på besök, idag kommer Siri min dotter. Jag förstår, eftersom jag drömmer det här, att jag fått en påminnelse; jag behöver inte leva upp till några ”kollektiva förväntningar”  inte  bära några bagage. Man är inte alltid bekväm när man släpper bagaget,  det kan allt bli gnissel, när någon plötsligt beter sig annorlunda. Men alla mår bättre, när någon blir mer sig själv.
NUET, det stora oändliga nuet, kommer emot oss när vi inte möter livet genom våra präglingar. Plötsligt hör du, vad någon säger. Sinnet stillar sig, du upplever smaker och ser….
Det var så roligt att ha mor och far här. När vi kramade varandra så var det som ett stor flod av kärlek som kom emot mig.  Dom har alltid älskat mig. Men jag har aldrig  någonsin känt det,  så starkt och tydligt.
Jag hoppas att mina barn, någon dag också får känna, uppleva, genom sitt hjärta, hur älskade de är. Av mig, deras pappa och alla andra de har omkring sig… för dom är älskade… men man behöver släppa på bagaget för att kunna uppleva det.

2 tankar om “…när det går på räls….

  1. Ping: Vem klampar omkring i mitt liv? | gangaochrurik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s