gå i takt?

Ett litet inlägg, där vi plockat några små glimtar.
du har nog märkt hur mycket känslor och aggressivitet en ytterst personlig sak ger upphov till. Något som börjar med bokstaven V.
Yogan lär oss mycket klokhet, en är att andas medvetet och nere från magen, gör det.
Hur ofta har den här taktiken använts ( se nedan), att polarisera, att få människor att hata, mobba, bli omänskliga och brutala? och kommer det någonsin något bra ut det?

Den här tekniken att härska, är alltid ett steg i taget, och i slutändan finns bara förlorare. Begreppet härska, är i sig bara ett uttryck för brutalitet och den som vill härska, trycker med förtjusning rädsla på andra.

Ditt val är personligt, det handlar om din kropp. Jag är glad om du känner dig trygg. Men det är olika för olika individer. Men att kräva att du ska stå till svars för ditt val och bli diskriminerad eller ”belönad” utifrån det, är olagligt. Vi har lagar för att förhindra detta. Visserligen är människan så finurligt utformad att den gärna gillar att känna sig speciell. Kanske känns det lite som att vara VIP, och få en speciell ingång.
Men är det sunt? Kan du se var det leder? Kan du se bortom fasaden?

Oavsett vilket personligt val en gjort, för sin egen kropp, tycker jag att en ska bli kränkt, och anmäla, om en avkrävs ”bevis” för sitt val.
Därför lägger jag ut instruktioner om hur det går till. Inte speciellt svårt. Bara göra.

Det är dags att titta bortom skuggorna, att i alla fall försöka se längre, inte bara svälja allt som serveras. Personligen, med utbildning som bildpedagog, där reklam och masspåverkan var en viktig del av utbildningen, tycker jag det varit slående, att allt det vi har presenterats för, de senaste två åren, är väldigt lik den propaganda som är i diktaturer. Censuren just nu är stor. Det är många forskare och personer som jobbar inom vården, världen över, som blir tystade, censurerade eller mister jobbet, en del livet, för att de pekar på fel eller alternativ. Det tycker jag är ett tecken på att något är riktigt otäckt fel.

Lägger in länk till film, lugn sansad och baserad på offentliga siffror i Sverige. Hon är värd respekt och din tid att lyssna. Tackar för det.
Kram på oss alla. glöm inte det.

Länk till ”Viktig information”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s