Grannen överraskar

Kokt medicin

Rurik har varit på ärende hos grannen. Då trollar grannen upp det här lilla fint inslagna. Jag gissar på kola.

Kokt medicin

Nä, det är ett recept på 300 år som ligger till grund. Hemmakokt medicin. Alltså tidigt 1700-tal. Den är mot hälsprickor. ” de e jobbigt som faaan att göra den” sa grannen, medicinen alltså. Gården hans har anor som gästgiveri och från den tiden. Fem generationer har bott där. Vår tanke, om receptet är 300 år i sin nedskrivna version, hur gamla anor har det? Kanske redan vikingarna kokte den med örter och växtdelar från naturen.

Dofta

Vad är det gjort av. Luktar helskumt, men kåda och skog får vi fram. Den e så bra, att utan att på nåt sätt göra reklam, kommer grannarna och köper mirakelmedicinen mot hälsprickor. Gnid på och sen ett plåster. Wow säger vi!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s